Πάνω από 37.000 νεκροί έχουν εντοπιστεί στα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν από τους φονικούς σεισμούς στα σύνορα ΤουρκίαςΣυρίας, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, σύμφωνα με το Reuters.

Οι διασώστες συνέχιζαν την προσπάθεια τη νύχτα για να διασώσουν ανθρώπους που βρίσκονταν στη ζωή κάτω από τα ερείπια οκτώ ημέρες μετά τον χειρότερο σεισμό στη σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας, αλλά οι ελπίδες να βρεθούν πολλοί περισσότεροι επιζώντες είναι πλέον εξασθενημένες. Πλέον, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 31.643 στην Τουρκία και περισσότεροι από 5.700 στη Συρία

Ένα αγόρι και ένας άνδρας διασώθηκαν στην «βαριά» πληγείσα Καχραμανμάρας τα ξημερώματα της Τρίτης, 198 ώρες μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου.

Ξεχάστε την Τουρκία που ξέρατε. Κατέρρευσε και πλέον είναι μια άλλη χώρα

Σε άλλη περιοχή του Καχραμανμάρας, οι διασώστες προσπαθούσαν να προσεγγίσουν μια γιαγιά, μια μητέρα και μια κόρη που φαινόταν να έχουν επιζήσει από τον σεισμό και τον μετασεισμό που σκότωσε περισσότερους από 37.000 στην Τουρκία και τη Συρία.

Μειώνονται οι πιθανότητες επιζώντων

Πάντως, οι επιχειρήσεις διάσωσης αναμένεται να σταματήσουν σταδιακά, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες μείωσαν τις ήδη μικρές πιθανότητες επιβίωσης, με ορισμένους Πολωνούς διασώστες να ανακοινώνουν ότι θα φύγουν την Τετάρτη.

Στη συριακή πόλη Χαλέπι, ο επικεφαλής της βοήθειας του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς είπε ότι η φάση διάσωσης «έρχεται στο τέλος της», με το επίκεντρο να στρέφεται στους τόπους διαμονής, το φαγητό και το σχολείο.

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ συμφώνησε να επιτρέψει μεγαλύτερη βοήθεια από τον ΟΗΕ, ο οποίος έχει πρόσβαση στην κατεστραμμένη -από τον πόλεμο με την Τουρκία- πόλη, δήλωσαν διπλωμάτες αργά τη Δευτέρα.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι διασώστες είχαν ελπίδες να βρουν επιζώντες σε διάφορες τοποθεσίες στην επαρχία Καχραμανμάρας, το Αντιγιαμάν και το Χατάι, όπου υπήρχαν σημάδια ζωής κάτω από τα ερείπια.

Όμως, στη νότια πόλη Αντάκια, οι εκσκαφείς άρχισαν να γκρεμίζουν κτίρια που είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές και να καθαρίζουν τα ερείπια. Τα μπλε φώτα από τα ασθενοφόρα φώτιζαν τους θαμπούς δρόμους όπου δεν υπήρχε ακόμα ρεύμα και η μυρωδιά του καπνού απλωνόταν τον αέρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ρωσία: Έμμεσες απειλές του Κρεμλίνου στην Ευρώπη
Επικαιρότητα |

«Κίνδυνος» για την ασφάλεια της ΕΕ οι δηλώσεις Μακρόν και Βρετανού ΥΠΕΞ, προειδοποιεί το Κρεμλίνο

Τα βρετανικά όπλα που «μπορούν να πλήξουν στόχους εντός της Ρωσίας» και η «αποστολή δυτικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος» – Δεν εξετάζουμε τέτοιο ενδεχόμενο, λέει η Δύση