Ένα δείπνο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μπορεί να είναι ακριβό, σχεδόν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Όμως σε ορισμένες πόλεις το κόστος μπορεί να είναι αστρονομικό, ειδικά αν συνυπολογιστούν και τα έξοδα που απαιτούνται για την προετοιμασία.

Αγιος Βαλεντίνος: Το ιστορικό πρόσωπο και οι θρύλοι που το συνοδεύουν

Με βάση στοιχεία του Economist Intelligence Unit, ο Economist δημιούργησε μια λίστα με τις 15 πιο ακριβές πόλεις όσον αφορά το ύψος του λογαριασμού για μια ρομαντική βραδιά που περιλαμβάνει ποτά σε ένα φανταχτερό ξενοδοχείο, δείπνο για δύο και ταινία, ταξί για το σπίτι και ένα μπουκάλι κρασί για το τέλος.

Η λίστα

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Σαγκάη, όπου το υποθετικό μας ραντεβού θα μπορούσε να κοστίσει στους λάτρεις 655 δολάρια.

Πρόκειται για κόστος 195 δολάρια υψηλότερο από το Άμπου Ντάμπι, τη 15η πιο ακριβή πόλη. Η Αγία Πετρούπολη και η Μόσχα κατατάσσονται στην τρίτη και έκτη θέση αντίστοιχα, καθώς οι δυτικές κυρώσεις λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία έχουν ανεβάσει το κόστος των ειδών πολυτελείας. Σχεδόν σε κάθε πόλη, το δείπνο είναι το πιο ακριβό μέρος της βραδιάς. Εξαίρεση αποτελεί η Μανάμα, η πρωτεύουσα του Μπαχρέιν, όπου ένα μπουκάλι κρασί κοστίζει περισσότερο από ένα γεύμα για δύο άτομα.

Αναλυτικά, στη δεύτερη θέση μετά τη Σαγκάη βρίσκεται η Νέα Υόρκη, ακολουθούμενη από την Αγία Πετρούπολη. Ακολουθεί το Σαν Χουάν, πρωτεύουσα του Πόρτο Ρίκο, ενώ στη συνέχεια της λίστα βρίσκεται η Αλ Μανάμα του Μπαχρέιν.

Η Μόσχα, το Παρίσι και το Λος Άντζελες καταλαμβάνουν την πέμπτη, έκτη και έβδομη θέση, αντίστοιχα. Ακολουθούν Αμμάν, Τελ Αβίβ, Ουάσινγκτον, Πεκίνο, Μιλάνο, Ντόχα και Άμπου Ντάμπι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus