Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις δεν θα αφήσουν αλώβητη την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, καθώς οι ερωτευμένοι Βρετανοί θα πρέπει να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη, αν θέλουν να προσφέρουν ένα ρομαντικό δείπνο ή μια ανθοδέσμη στο ταίρι τους. Με τον πληθωρισμό να αυξάνεται κατά 16,7% στις τιμές των τροφίμων τις τέσσερις εβδομάδες έως τις 22 Ιανουαρίου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Kantar, τα ρομαντικά δείπνα σε εστιατόρια κοστίζουν περισσότερο.

Tον Δεκέμβριο οι Βρετανοί πλήρωσαν το γεύμα τους σε εστιατόριο ακριβότερο κατά 9,4%, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Στα ύψη και η τιμής της σοκολάτας , ένα από τα κλασικά δώρα για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, που αυξήθηκε κατά 10,7%. Τσιμπημένες και οι τιμές των λουλουδιών, που αυξήθηκαν κατά 6,7%.

Κυβερνοασφάλεια: Οι 5 κορυφαίες απειλές για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Στο πλαίσιο αυτό τα εστιατόρια,σύμφωνα με το Reuters, αναπροσαρμόζουν την πολιτική τους σχεδιάζοντας προσφορές  για να προσελκύσουν πελάτες. Στη μάχη και τα σούπερ μάρκετ, που διατηρούν τις τιμές για τα γεύματα του Αγίου Βαλεντίνου σταθερές, για να κερδίσουν πελάτες από τα εστιατόρια.

Πέρυσι, η βρετανική αλυσίδα εστιατορίων PizzaExpress προσέφερε ένα μενού τριών πιάτων που περιελάμβανε «μιμόζα με prosecco και βατόμουρο, μπάλες ζύμης σε σχήμα καρδιάς και κυρίως πιάτο, όπως το δικό μας Padana, με κρεμώδες κατσικίσιο τυρί και γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι».

Με τιμή 23,95 λίρες  ανά άτομο, η διαφήμιση για το γεύμα ρωτούσε «Θα σας ενθουσιάσει το Triple Salted Caramel Cheesecake;».

Φέτος, η PizzaExpress διαφημίζει ένα ελαφρώς λιγότερο εντυπωσιακό «πακέτο αγάπης», πιο λιτό – περιλαμβάνει ορεκτικό και μια «κλασική» πίτσα- αλλά πιο φθηνό, καθώς κοστίζει15 λίρες.

Οι προσφορές των σουπερ μάρκετ

Η Morrisons, αλυσίδα σούπερ μάρκετ,  προσφέρει ένα πακέτο που περιλαμβάνει ένα ορεκτικό, κυρίως πιάτο, δύο συνοδευτικά πιάτα, ποτό και επιδόρπιο προς 15 λίρες. Επιπλέον, τα μέλη της θα έχουν 1 λίβρα έκπτωση για μια ντουζίνα φρέσκα κόκκινα τριαντάφυλλα από τις 11 Φεβρουαρίου.

Η Tesco  μείωσε την τιμή του δείπνου για δύο άτομα για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στις 12 λίρες – από 15 λίρες πέρυσι – .Το πακέτο αφορά κυρίως πιάτο, συνοδευτικό, επιδόρπιο και ποτό.

Η Sainsbury’s  συνεργάστηκε με την Uber Eats  για να προσφέρει «πακέτα έκτακτης ανάγκης» στην τιμή των 15 λιρών που περιλαμβάνει γεύμα τριών πιάτων, ποτά και δώρα με δωρεάν παράδοση σε περιοχές του ανατολικού Λονδίνου.

Υψηλότερες τιμές και για τους πλούσιους

Το βραβευμένο με αστέρι Μισελέν εστιατόριο Ritz του Λονδίνου, προσφέρει μενού τεσσάρων πιάτων για τον Άγιο  Βαλεντίνο σε ένα χώρο με εντυπωσιακούς πολυελαίους, υπό το φως των κεριών που αντανακλάται στους καθρέφτες στις 395  λίρες έναντι 325 πέρυσι.

Αλλά και στην ηπειρωτική Ευρώπη, οι πλούσιοι θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερα για ένα ρομαντικό γεύμα, Το πολυτελές ξενοδοχείο Le Bristol στο Παρίσι, χρεώνει φέτος πάνω από 2.190 ευρώ  για τη «σαγηνευτική προσφορά», όπως την χαρακτηρίζει, η οποία περιλαμβάνει ένα δωμάτιο για μία νύχτα, αργοπορημένο check-out, «γαστρονομικό δείπνο για δύο», σοκολάτα και ένα μπουκάλι σαμπάνια. Η αντίστοιχη τιμή πέρυσι ήταν  1.090 ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως