Έντονη νευρικότητα εμφανίζουν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα τελευταία στοιχεία του πληθωρισμού τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα οποία και κρίνουν την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,3%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να χάνει 1,2%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,15% στις 7.941 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,17% στις 15.407 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,10% στις 7.220 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Barclays σημειώνει απώλειες άνω του 8%, μετά την ανακοίνωση ότι τα καθαρά κέρδη του 2022 ήταν μειωμένα κατά 19%, λόγω λάθους στο τμήμα trading των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, τα κέρδη της τράπεζας διαμορφώθηκαν σε 5 δισ. στερλίνες, υπερβαίνοντας ωστόσο τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη 4,95 δισ. στερλίνες.

Από την άλλη, η LVMH κερδίζει έως 1%, καθώς ανακοίνωσε ότι ο μουσικός Pharrell Williams ορίζεται ως ο νέος δημιουργικός διευθυντής της. Η πρώτη συλλογή του μουσικού για τη Louis Vuitton θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας Ανδρών στο Παρίσι τον Ιούνιο.

Πληθωρισμός Βρετανίας

Στα μάκρο της ημέρας, πτωτικά, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, κινήθηκε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιανουάριο, καθώς διαμορφώθηκε στο 10,1%. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι ο πληθωρισμός θα πέσει στο 10,3%, από το 10,5% για τον Δεκέμβριο. Ο βασικός ΔΤΚ, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τα τρόφιμα, την ενέργεια, το αλκοόλ και τον καπνό, ήταν στο 5,3% έναντι 5,8% τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές