Στο 96,82% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «Kαλάθι του Nοικοκυριού», οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές την 16η εβδομάδα εφαρμογής του (15/02/2023-21/02/2023),  με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σήμερα, Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Τσικνοπέμπτη: Πού βρίσκονται οι τιμές στην αγορά

«Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, είχαμε οριακή μείωση του μέσου καλαθιού. Αρχίζει η αντίστροφη πορεία», σχολίασε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα, από το σύνολο 882 προϊόντων στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα:

-στα 51, ποσοστό 5,78%, η τιμή μειώθηκε,

-στα 803, ποσοστό 91,04%, η τιμή παρέμεινε σταθερή

-και σε 28, ποσοστό 3,17%, η τιμή αυξήθηκε.

Αύξηση των κατηγοριών

Στο μεταξύ, αναμένεται η ανακοίνωση της αύξησης των κατηγοριών των προϊόντων που συνθέτουν το καλάθι του νοικοκυριού και θα φτάσουν τις 60, από τις 51 που είναι σήμερα.

Όπως έχει δηλώσει σχετικά ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, «με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούμε να καλύψουμε ανάγκες καταναλωτών που μας το ζητούσαν και θα τις βάλουμε και αυτές [τις κατηγορίες] μέσα στην περίμετρο της προστασίας».

Γαλλία: Η κυβέρνηση ζητάει από τα σούπερ μάρκετ να συμφωνήσουν σε ένα «καλάθι του νοικοκυριού»

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο καλάθι θα προστεθεί το μοσχάρι –το οποίο είχε ενταχθεί προσωρινά κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων– καθώς και μια σειρά άλλα προϊόντα όπως σοκολατοειδή, το γάλα μακράς διαρκείας, περισσότεροι κωδικοί σε αλλαντικά και κίτρινα τυριά, όσπρια (φακές, φασόλια, ρεβίθια) και αναψυκτικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία