Σε κατάσταση… συναγερμού έθεσε τους τεχνικούς του Twitter ο ιδιόρρυθμος πολυδισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Ιλον Μασκ, ο οποίος ενοχλήθηκε τα μάλα βλέποντας πως το tweet του για το Super Bowl έλαβε λιγότερες αντιδράσεις από ένα αντίστοιχο του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, όπως αναφέρει το Platformer, που ενημερώνει για θέματα εταιρειών τεχνολογίας.

Μασκ: Προς το τέλος του 2023 θα παραδώσει τα ηνία του Twitter

Το αφεντικό της πλατφόρμας απαίτησε από τους υπαλλήλους του να δουλέψουν ασταμάτητα μέχρι να βρουν τρόπο να… διορθώσουν την «ατέλεια».

Τα tweets

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Μπάιντεν έκανε retweet ένα βίντεο της συζύγου του, Τζιλ Μπάιντεν, δείχνοντας υποστήριξη στη Philadelphia Eagles. Ο Μασκ έγραψε επίσης ένα tweet υποστηρίζοντας την ίδια ομάδα, αλλά το διέγραψε τέσσερις ώρες αργότερα.

Το tweet του Μπάιντεν έλαβε σχεδόν 29 εκατομμύρια αντιδράσεις, ενώ το tweet του Μασκ κάτι περισσότερο από 9 εκατομμύρια, ανέφεραν οι Zoë Schiffer και Casey Newton του Platformer.

Η απαίτηση και η προειδοποίηση

Μετά από αυτό, ο Μασκ απαίτησε πολύ… δημοκρατικά από 80 μηχανικούς το βράδυ της Κυριακής να τα βάλουν κάτω και να βρουν τρόπο να του εξασφαλίσουν ότι τα tweets του θα έχουν αρκετή θέαση, διαφορετικά απλώς θα… έπαιρνε κεφάλια. Φέρεται, μάλιστα, να πέταξε με το ιδιωτικό του τζετ μέχρι τα γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο μετά τον αγώνα, για να τους τα πει… από κοντά.

Σε ένα μήνυμα Slack νωρίς το πρωί τη Δευτέρα, ο ξάδερφος του Μασκ, Τζέιμς, ζήτησε από όλους τους μηχανικούς να ανταποκριθούν πάραυτα κάνοντας λόγο για «υψηλή επείγουσα ανάγκη», σύμφωνα με την έκθεση του Platformer.

Σύμφωνα με το Platformer, οι μηχανικοί του Twitter εργάστηκαν όλη τη νύχτα για να δημιουργήσουν ένα σύστημα που επιτρέπει στον Μασκ να έχει χιλιάδες φορές περισσότερη θέαση στα tweet του. Δημιούργησαν νέο κώδικα που δίνει τη δυνατότητα σε όλα τα tweets του αφεντικού, να παρακάμπτουν τα φίλτρα του Twitter που εμποδίζουν έναν συγκεκριμένο λογαριασμό να κατακλύσει ολόκληρη τη ροή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το Platformer, το αφεντικό του Twitter απέλυσε έναν από τους κορυφαίους μηχανικούς του την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος τόλμησε να πει πως ενδεχομένως η φθίνουσα θέαση των αναρτήσεών του οφείλεται στη μείωση του δημόσιου ενδιαφέροντος για τον ίδιο τον Μασκ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI