Νέο ιστορικό ρεκόρ κάνει σήμερα ο βρετανικός FTSE 100, ο οποίος δείχνει να μην πτοείται ούτε από τη στασιμότητα της οικονομίας ούτε και από τη νομισματική σύσφιγξη της Τράπεζας της Αγγλίας.

Οι δείκτες

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,6%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να κερδίζει 1,2%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,45% στις 8.033 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,60% στις 15.598 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,78% στις 7.359 μονάδες.

Ο FTSE 100 ξεπέρασε το όριο των 8.000 μονάδων για πρώτη φορά στην ιστορία του χτες, 15 Φεβρουαρίου, ενώ σήμερα συνεχίζει πάνω από το ορόσημο, κόντρα στις εκτιμήσεις ότι η οικονομία της χώρας αντιμετωπίζει το φάσμα της ύφεσης και τους υψηλού πληθωρισμού. Ωστόσο, στηρίγματα στην αγορά προσφέρει η προοπτική η Bank of England να κάνει παύση στην σύσφιξη της πολιτικής της.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Standard Chartered σημειώνει κέρδη 3%, μετά το +4% που κατέγραψε η μετοχή που είναι εισηγμένη στο Χονγκ Κονγκ, καθώς η τράπεζα ανακοίνωσε την επαναγορά μετοχών ύψους 1 δισ. δολαρίων στα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου. Η τράπεζα ανακοίνωσε άλμα 28% στα κέρδη της για το τέταρτο τρίμηνο του 2022 και 18% για το σύνολο του 2022.

Ράλι

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι ίσως να έχει αρχίσει η επόμενη bull market. Θα μπορούσε να υπάρξει κάποια δύναμη σε αυτό το ράλι των μετοχών, σύμφωνα με τη Victoria Greene, επικεφαλής επενδύσεων στην G Squared Private Wealth. “Οι επενδυτές αγνοούν την αγορά ομολόγων, αγνοούν τη Fed, αγνοούν τα θεμελιώδη μεγέθη και αγνοούν ορισμένα από τα οικονομικά δεδομένα. Το μόνο στο οποίο επικεντρώνονται είναι η άνοδος στα τεχνικά στοιχεία”, δήλωσε η Greene. “Και αυτό συμβαίνει – στις αρχές μιας ανοδικής αγοράς, πάντα βλέπεις την αγορά να τρέχει χωρίς κανένα θεμελιώδη λόγο”, συνέχισε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές