Σε μια ακόμη κίνηση από την ημέρα που εξαγοράσθηκε από τον Ίλον Μασκ η οποία θα προκαλέσει συζήτηση προχώρησε το Twitter, καθώς επιτρέπει στις εταιρείες κάνναβης στις ΗΠΑ να διαφημίζονται οι ίδιες και τα προϊόντα τους στην πλατφόρμα του.

Έτσι καθίσταται το πρώτο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στις ΗΠΑ που επιτρέπει τις διαφημίσεις για προϊόντα κάνναβης, καθώς τα άλλα social media όπως τα Facebook και TikTok εφαρμόζουν μια πολιτική να μην διαφημίζουν τέτοιου είδους προϊόντα, καθώς η κάνναβη παραμένει παράνομη σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Ωστόσο, οι πολιτείες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αναθεωρούν τις πολιτικές τους για την πώληση κάνναβης για ψυχαγωγία, με 21 εξ αυτών να έχουν ανακοινώσει ότι θα τη νομιμοποιήσουν.

«Είναι μια αρκετά τεράστια νίκη για τους νόμιμους εμπόρους κάνναβης», δήλωσε η εταιρεία κάνναβης και ιατρικής Cresco Labs.

Οι περισσότερες εταιρείες του κλάδου ενθουσιάσθηκαν με την απόφαση του Twitter. Η Trulieve Cannabis έχει ήδη ξεκινήσει μια διαφημιστική καμπάνια από χθες Τετάρτη.

«Αυτή η αλλαγή υποδεικνύει την αυξανόμενη αποδοχή της κάνναβης ως κύριας κατηγορίας ευεξίας και ελπίζουμε ότι θα χρησιμεύσει ως καταλύτης για τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ακολουθήσουν το παράδειγμά του», δήλωσε η Κέτι Λιντς Lynch της Curaleaf, της μεγαλύτερης εταιρείας κάνναβης που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ.

Αφού απόλαυσε ένα κύμα αγορών κατά τα πρώτα στάδια της πανδημίας, η αγορά της κάνναβης στις ΗΠΑ έδειξε σημάδια επιβράδυνσης εξαιτίας των κανονιστικών και οικονομικών προκλήσεων, ενώ στην πτώση αυτή συνέβαλαν η πτώση των τιμών όπως και η παράνομη διακίνηση των προϊόντων

Πρόσφατα, η Curaleaf μείωσε το προσωπικό της κατά 10% κάτι ισοδυναμεί΄με λιγότερο από το 4% του συνολικού εργατικού της δυναμικού και αποχώρησε από την πλειονότητα των δραστηριοτήτων της σε τρεις πολιτείες των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή