Ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς του ρυθμούς ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στο μέτωπο των πλειστηριασμών, καθώς το μήνυμα που εκπέμπει η Κουμουνδούρου είναι πως θα πρέπει να υπάρξει προστασία της πρώτης κατοικίας, μετά και την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Στο πλαίσιο αυτό, συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα θα έχει σήμερα στις 16:00 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας. Αξίζει να υπενθυμιστεπως θα είναι η πρώτη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον διοικητηή της ΤτΕ από το 2016.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να τεθούν τα ζητήματα των πλειστηριασμών, της προστασίας της πρώτης κατοικίας, των κόκκινων δανείων ενώ θα ζητηθεί από τον Γιάννη Στουρνάρα μια εκτίμηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, δεδομένου ότι το 2024 θα σταματήσει να ισχύει και η ρήτρα διαφυγής.

Πλειστηριασμοί: Ο κίνδυνος για ιδιοκτήτες 700.000 ακινήτων μετά την απόφαση του Άρειου Πάγου

Τον  κ.Τσίπρα θα συνοδεύσουν ο πρώην υπουργός Οικονομικών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ευκλείδης Τσακαλώτος, η τομεάρχης Οικονομικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Έφη Αχτσιόγλου, ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αλέξης Χαρίτσης,  ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου Μιχάλης Καλογήρου.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις επόμενες ημέρες  θα υπάρξει αναλυτική παρουσίαση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τα ζητήματα της προστασίας της πρώτης κατοικίας αλλά και της ρύθμισης χρεών, δεδομένου ότι το ιδιωτικό χρέος βρίσκεται κοντά στα 260 δισ. ευρώ.

Άλλωστε, ο «πρώτος νόμος της προοδευτικής κυβέρνησης θα είναι η προστασία πρώτης κατοικίας και η δυνατότητα ρύθμισης των χρεών» όπως είπε πριν λίγες ημέρες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να αναστείλει άμεσα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μέχρι τις εκλογές, κάνοντας παράλληλα λόγο για «ένα γενικευμένο κύμα εκατοντάδων χιλιάδων πλειστηριασμών».

Ο ίδιος προανήγγειλε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ένα νέο «κανονιστικό πλαίσιο», λέγοντας πως «θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα προτεραιοποίησης των ρυθμίσεων, μέσα από  μια εύκολη πλατφόρμα με κριτήρια τα οποία θα είναι ευρέως αποδεκτά και θα είναι κοινωνικά κριτήρια, για όσους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν και δεν καλύπτονται από αυτή τη διαδικασία, να υπάρχει η δυνατότητα προσφυγής στα δικαστήρια, όπως με τον νόμο Κατσέλη». Παράλληλα, περιέγραψε για τους «αδύναμους» πως «θα τους δώσουμε τη δυνατότητα να μπορέσουν να ρυθμίσουν το χρέος τους με βάση τις οικονομικές τους δυνατότητες». «Και βεβαίως για τους πιο ευάλωτους θα υπάρχει κρατική αρωγή. Δηλαδή επιδότηση της δόσης από το Ελληνικό Δημόσιο και για τους πιο ευάλωτους», όπως είπε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Ρολφ Στράουχ: «Πρέπει να επιταχυνθεί η εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης»
Macro |

Ρολφ Στράουχ: «Πρέπει να επιταχυνθεί η εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης»

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM μιλάει για τις τρεις μεγάλες μελλοντικές προκλήσεις, την πρόοδο της Ελλάδας, τα ανησυχητικά σημάδια και την ανάγκη προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων