Την πτωτική πορεία ακολουθεί και σήμερα η Wall Street, καθώς πλέον το σενάριο η Federal Reserve να συνεχίσει ακάθεκτη σε νέες αυξήσεις επιτοκίων έχει περισσότερες πιθανότητες, μετά και τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την οικονομία.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,41% στις 33.557 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,87% στις 4.054 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,20% στις 11.715 μονάδες.

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές

Ο ενεργειακός κλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο των πιέσεων, καθώς το αργό πετρέλαιο σημειώνει απώλειες άνω του 2%. Οι μετοχές της Chevron χάνουν σχεδόν 2%,

Οι πιέσεις

Η αγορά δέχεται επίσης πιέσεις μετά τα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σεντ Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ. Είπε ότι υποστήριξε την αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στην προηγούμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας και ότι δεν θα απέκλειε μια αύξηση του επιτοκίου αυτού του μεγέθους στη συνεδρίαση του Μαρτίου.

«Νομίζω ότι η αγορά μετοχών ακούει τα δεδομένα σχετικά με τον καταναλωτή που είναι ταυτόχρονα – ότι υπάρχουν δαπάνες λιανικής που αυξήθηκαν, ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη βελτιώθηκε και ότι ο PMI υπηρεσιών βρέθηκε σε επίπεδα μεγέθυνσης. Υπάρχουν πράγματα για τα οποία πρέπει να είμαστε χαρούμενοι – η αγορά εργασίας εξακολουθεί να είναι ανθεκτική», δήλωσε η επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της SoFi, Liz Young.

«Αλλά αυτό που νομίζω ότι η αγορά μετοχών δεν τιμολογεί σε αυτό το σημείο, ή δεν ανησυχεί αρκετά, είναι ότι οι καταναλωτικές δαπάνες. Οι αποταμιεύσεις στερεύουν και η αύξηση των μισθών μειώνεται και δεν μπορεί να υποστηρίξει αυτό το επίπεδο δαπανών στο μέλλον. Το χρέος συσσωρεύεται», πρόσθεσε η Young.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές των εισαγόμενων αγαθών μειώθηκαν εκ νέου τον Ιανουάριο, σημειώνοντας πτώση 0,2% λόγω της πτώσης των τιμών των καυσίμων. Η πτώση ήταν ελαφρώς μεγαλύτερη από την εκτίμηση του Dow Jones για πτώση 0,1%. Οι τιμές των εισαγόμενων καυσίμων κατρακύλησαν κατά 4,4%, ενώ οι εισαγωγές χωρίς καύσιμα αυξήθηκαν κατά 0,3%. Οι τιμές για τρόφιμα, ζωοτροφές και ποτά αυξήθηκαν κατά 1,3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]