Χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν και περίπου 300.000 επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν επηρεάστηκαν από την 24ωρη απεργία που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σήμερα Παρασκευή σε επτά αεροδρόμια της Γερμανίας διεκδικώντας αυξήσεις μισθών.

Αεροπορικές εταιρείες: Αμείωτη η ζήτηση για ταξίδια παρά τη διαφαινόμενη ύφεση

Την ίδια στιγμή, οι συνδικαλιστές προειδοποιούν για ένα ακόμη καλοκαίρι χάους, εάν δεν ικανοποιηθούν τα μισθολογικά τους αιτήματα.

Στα αεροδρόμια της Βρέμης, του Ντόρτμουντ, της Φρανκφούρτης, του Αμβούργου, του Ανόβερο, του Μονάχου και της Στουτγάρδης, ακυρώθηκαν περίπου 2.340 πτήσεις, σύμφωνα με την ένωση αεροδρομίων ADV.

«Όταν κοιτάμε τους τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου σήμερα το πρωί, μας θυμίζει περισσότερο τις χειρότερες μέρες του κορωνοϊού και λιγότερο μια προειδοποιητική απεργία», είπε ο Ραλφ Μπέιζελ του ADV στο τηλεοπτικό δίκτυο Bayerischer Rundfunk, σύμφωνα με το Reuters.

Η γερμανική συνδικαλιστική οργάνωση Verdi εξήγγειλε την απεργία την Τετάρτη, καθώς δεν κρίθηκε αρκετή η πρόοδος στις συζητήσεις για τις συλλογικές συμβάσεις για το προσωπικό εδάφους, τους δημοσίους υπαλλήλους και το προσωπικό στον τομέα της ασφάλειας.

Προειδοποίηση

«Εάν δεν γίνει τίποτα για τις αμοιβές τώρα, θα βρεθούμε όλοι σε ένα ακόμη χαοτικό καλοκαίρι», δήλωσε την Παρασκευή στο Inforadio η αναπληρώτρια πρόεδρος του Verdi, Christine Behle. «Πρόκειται για την αποστολή μιας πραγματικά ισχυρής προειδοποίησης».

Η απεργία συμπίπτει με την 59η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου (MSC).

Ενδεικτικό των προβλημάτων που προκαλεί η σημερινή απεργία είναι ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας, ο οποίος επρόκειτο να φτάσει με μία από τις ακυρωμένες πτήσεις, θα πετάξει στην Αυστρία και στη συνέχεια θα κάνει περισσότερες από τέσσερις ώρες οδικώς στο Μόναχο, δήλωσε αξιωματούχος της ρουμανικής πρεσβείας.

Το καλοκαίρι που όλοι θέλουν να ξεχάσουν

Το προηγούμενο καλοκαίρι οι ελλείψεις προσωπικού, τόσο στα γερμανικά όσο και σε άλλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, προκάλεσαν κυριολεκτικά χάος και σκηνές που κανείς δεν θα ήθελε να επαναληφθούν.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες μη μπορώντας να ανταποκριθούν στην αυξημένη τουριστική κίνηση λόγω εποχής, ακύρωναν πολλές πτήσεις. Οι τουρίστες με τις οικογένειές τους και με βαλίτσες στο χέρι προσπαθούσαν να φτάσουν στον τόπο των διακοπών τους έχοντας πληρώσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για αεροπορικά εισιτήρια. Αλλά δεν υπήρχει ικανό προσωπικό για να διεκπεραιώσει όλη τη διαδικασία μέχρι την πόρτα του αεροσκάφους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση