Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών έπεσε η δημοτικότητα του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, καθώς η αντίθεση στο σχέδιό του για μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας παραμένει σταθερή, σύμφωνα με το Bloomberg.

Μόνο το 32% των Γάλλων δηλώνει ευχαριστημένος με τον πρόεδρο, σημειώνοντας πτώση 2 μονάδων σε σχέση με πριν από έναν μήνα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ifop που δημοσιεύθηκε από τη γαλλική εφημερίδα Journal du Dimanche την Κυριακή.

Γαλλία: Ο Μακρόν δηλώνει ότι θέλει την ήττα της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία, αλλά όχι «τη συντριβή της»

Τελευταία φορά πριν 3 χρόνια

Η τελευταία φορά που η δημοτικότητά του έπεσε σε τέτοιο επίπεδο στη μηνιαία δημοσκόπηση του Ifop ήταν στις αρχές του 2020, όταν η Γαλλία παρέλυσε από απεργίες ενάντια σε προηγούμενη πρόταση μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος. Ο Μακρόν αργότερα υποχώρησε, επικαλούμενος την ανάγκη εστίασης στην πανδημία του Covid-19.

Η δημοτικότητα του προέδρου μειώνεται επίσης μεταξύ εκείνων που τον ψήφισαν πέρυσι και των πολιτών που υποστηρίζουν τις πολιτικές του. Η τελευταία δημοσκόπηση του Ifop διενεργήθηκε σε διάστημα επτά ημερών από τις 9 Φεβρουαρίου, σε δείγμα 1.952 ατόμων. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν μετά την ολοκλήρωση της αναθεώρησης της νομοθεσίας από την Κάτω Βουλή την Παρασκευή.

Σε απεργιακό κλοιό

Το τρέχον σχέδιό του, το οποίο περιλαμβάνει διάταξη για αναβολή της ελάχιστης ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64, έχει προκαλέσει απεργίες και διαδηλώσεις από τον Ιανουάριο. Μια ξεχωριστή δημοσκόπηση αυτή την εβδομάδα έδειξε ότι το 67% των ανθρώπων εξακολουθεί να είναι αντίθετο και τα εργατικά συνδικάτα υποσχέθηκαν να ακινητοποιήσουν τη Γαλλία στις 7 Μαρτίου, εάν ο Μακρόν δεν υποχωρήσει ξανά.

«Υπευθυνότητα» ζήτησε ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν από τα συνδικάτα, ώστε να αποφευχθεί κάτι τέτοιο. «Υπευθυνότητα της κυβέρνησης με απόσυρση του νομοσχεδίου» αντιτάσσουν οι συνδικαλιστές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα