Ο Μπιλ Γκέιτς συνεχίζει να προκαλεί εντυπώσεις κάνοντας χρήση της τεχνολογίας. Πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με δημοσίευμα του business insider, έδωσε μία εκ βάθρων συνέντευξη σε chatbox τεχνητής νοημοσύνης. Στην συνέντευξη του αυτή, ο Αμερικανός μεγιστάνας αποκάλυψε πως στις πρώτες μέρες δούλευε υπερβολικά έντονα και δεν πίστευε στα σαββατοκύριακα.

«Ήμουν κάπως υπερβολικός. Δεν πίστευα στα Σαββατοκύριακα, δεν πίστευα στις διακοπές. Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που πιθανότατα θα μπορούσαν να με βοηθήσουν και απλά δεν ταίριαζαν γιατί είχα μια πολύ συγκεκριμένη άποψη για το στυλ εργασίας και το στυλ ομιλίας», είπε ο Γκέιτς.

Μπιλ Γκέιτς: Το ChatGPΤ θα αλλάξει τον κόσμο όπως η εφεύρεση του Διαδικτύου

Άνοιξε την καρδιά του στο chatbox

Πέρα όμως από τις τυπικές ερωτήσεις, ο δισεκατομμυριούχος δέχθηκε και προσωπικού χαρακτήρα ερωτήσεις.  Ρωτήθηκε από το chatbot πώς θα προσέγγιζε διαφορετικά τη δουλειά του αν μπορούσε να γυρίσει πίσω τον χρόνο και να μιλήσει με τον νεότερο εαυτό του κατά την έναρξη της καριέρας του.

Ο δισεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος απάντησε ότι οι εργασιακές του συνήθειες ήταν «OK» για την εκκολαπτόμενη Microsoft, αλλά καθώς η εταιρεία μεγάλωνε συνειδητοποίησε ότι ήταν «πολύ έντονος» με τον εαυτό του, ενώ «προσπάθησε να το εφαρμόσει αυτό σε άλλους ανθρώπους».

Πώς τον επηρεάσαν οι συμβουλές των Μπάφετ και Φάινμαν

Ζητήθηκε επίσης από τον Γκέιτς να θυμηθεί τις πιο σημαντικές συμβουλές που έχει λάβει και πώς αυτές επηρέασαν την προσέγγισή του στη ζωή. Ανέφερε τα σχόλια του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Warren Buffet σχετικά με το τι σκέφτονται οι φίλοι για σένα και «πόσο δυνατές είναι αυτές οι φιλίες».

Ο Γκέιτς αναφέρθηκε επίσης στις συμβουλές του επιστήμονα Ρίτσαρντ Φάινμαν: «Πάντα έλεγε ότι είναι καλό να δείχνεις τη σύγχυσή σου γιατί αν αφήσεις τον εαυτό σου να προσποιηθεί ότι ξέρει κάτι, τότε η σκέψη σου γίνεται ατημέλητη και δεν θα μπορείς να καταλάβεις τα πράγματα καθόλου. Η σκληρή φράση «καταλαβαίνετε πραγματικά πράγματα» ήταν πολύ χρήσιμη για μένα».

Δείτε το βίντεο

Λίγα λόγια για το ChatGPT

Δεν ήταν σαφές εάν το εν λόγω AI ήταν το ChatGPT, το οποίο κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο από την OpenAI. Η Microsoft έβαλε 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης το 2019 και πραγματοποίησε περαιτέρω επένδυση ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο OpenAI τον περασμένο μήνα.

Το chatbot AI έχει χρησιμοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα χρήσεων από την κυκλοφορία του, όπως η σύνταξη κώδικα, οι συνοδευτικές επιστολές και η επιτυχία σε πανεπιστημιακές εξετάσεις. Ο Γκέιτς είπε στη συνέντευξη ότι χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει νότες, ποιήματα και τραγούδια και να δημιουργήσει εικόνες.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη