Η Microsoft φέρεται να βρίσκεται σε συνομιλίες με διαφημιστικές εταιρείες σχετικά με τον τρόπο εισαγωγής διαφημίσεων στον ανανεωμένο Bing, δηλαδή την μηχανή αναζήτησης της εταιρείας στην οποία έχει συμπεριληφθεί chatbot που λειτουργεί με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η αμερικανική εταιρεία ήδη δοκιμάζει διαφημίσεις συμπεριλαμβανομένων εισαγωγών σε παραδοσιακές καταχωρήσεις αναζήτησης.

Η Microsoft εξηγεί την… περίεργη συμπεριφορά του νέου Bing

Οι συνομιλίες με τα διαφημιστικά πρακτορεία λέγεται ότι βρίσκονται ακόμη στα αρχικά στάδια. Άλλωστε, μόνο ένας μικρός αριθμός χρηστών έχει πρόσβαση στο chatbot και εκατομμύρια άλλοι βρίσκονται στη λίστα αναμονής. Ως εκ τούτου, η Microsoft μπορεί να μην αισθάνεται ότι βιάζεται να ενσωματώσει διαφημίσεις αμέσως.

Ο τεχνολογικός κολοσσός φέρεται να αναμένει ότι η νέα, πιο… ομιλητική προσέγγιση του chatbot για την παροχή πληροφοριών θα φέρει περισσότερους χρήστες και, στη συνέχεια, διαφημιστές. Οι διαφημίσεις στο chatbot ενδέχεται επίσης να εμφανίζονται πιο ευδιάκριτα από τις συμβατικές διαφημίσεις αναζήτησης.

Ένα μέρος όπου μπορεί να δούμε διαφημίσεις είναι στους συνδέσμους που χρησιμοποιεί το chatbot για αναφορές στις απαντήσεις του. Η Microsoft σχολίασε στο Reuters ότι θα εργαστεί στενά με συνεργάτες και διαφημιστές καθώς θα αρχίσει να διερευνά τις δυνατότητες της συγκεκριμένης τεχνολογίας σε σχέση με τις διαφημίσεις.

Εξέλιξη χωρίς εκπλήξεις

Δεν αποτελεί τεράστια έκπληξη το γεγονός ότι οι διαφημίσεις είναι πιθανώς στο δρόμο για το chatbot του Bing και, πιθανώς, το Bard της Google. Αν και οι δύο τεχνολογίες είχαν κάποια αρχικά προβλήματα, τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργούνται έχουν τη δυνατότητα να αναδιαμορφώσουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι βρίσκουν πληροφορίες.

Δεδομένου του πόσο σημαντικά είναι επί του παρόντος τα έσοδα από τις μηχανές αναζήτησης (περισσότερο από το ήμισυ των εσόδων της Alphabet ύψους 282,8 δισ. δολαρίων για το 2022 προήλθαν από την αναζήτηση), οι εταιρείες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να δημιουργήσουν έσοδα από τα chatbots.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης