Ένας υπόγειος, αθέατος πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη στον χώρο της τεχνολογίας. Και όχι μόνο…

·      Ο πόλεμος για τους εργαζόμενους – ταλέντα.

·      Μεγάλες εταιρείες προσφέρουν «γη και ύδωρ» για να προσελκύσουν υπαλλήλους που συνδυάζουν υψηλές δεξιότητες και εμπειρία… στο πεδίο.

·      Πρόκειται για έναν συνδυασμό που μπορεί να δώσει νέα ώθηση και δυναμική στην εταιρεία τους.

·      Οι άνθρωποι άλλωστε είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά και όχι τα… συστήματα.

·      Πληροφορούμαστε πως όλο και περισσότεροι εργοδότες απευθύνονται σε εταιρείες που ειδικεύονται στην εύρεση εργαζομένων για να βρουν αυτό που θέλουν.

·      Τους «κυνηγούς ταλέντων» όπως είναι ευρύτερα γνωστοί στην πιάτσα…

·      Κάποιοι μάλιστα -κυρίως στο εξωτερικό- δεν διστάζουν να φθάσουν ακόμη και στην εξαγορά, προκειμένου να ενσωματώσουν στις δομές τους υψηλής κατάρτισης ανθρώπινο δυναμικό.

·      Πηγές με καλή γνώση της αγοράς αναφέρουν πως η τάση θα ενταθεί ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια.

·      Και αυτό γιατί η τεχνολογία και κυρίως η τεχνητή νοημοσύνη (βλ. τον αλγόριθμο Chat GPT) θα φέρει επαναστατικές αλλαγές στη λειτουργία της οικονομίας.

·      Πολύ μεγαλύτερες απ’ όσες έχουμε δει την τελευταία 30ετία με την επανάσταση του… Ίντερνετ

——————————————–

Σκέψεις για αλλαγή του κανονισμού για το free float

·      Σε πυρετώδεις ρυθμούς, όπως μαθαίνουμε, εργάζονται στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για την υπόθεση της Τράπεζας Αττικής.

·      Η συγκέντρωση των στοιχείων έχει ολοκληρωθεί και πλέον ξεκίνησε η εις βάθος έρευνα για την συναλλακτική συμπεριφορά της μετοχής.

·      Στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι συναλλαγές από τις αρχές Ιανουαρίου, οπότε και άρχισε η απότομη άνοδος του τίτλου.

·      Η αίσθηση πάντως είναι πως οι ελεγκτές δεν θα αργήσουν να καταλήξουν σε συμπεράσματα για την ύπαρξη ή μη ενδείξεων χειραγώγησης… (κάτι που περιμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η επενδυτική κοινότητα).

·      Στην πιάτσα πάντως ακούγεται ότι εξετάζονται διάφορες παρεμβάσεις στη λειτουργία της Κεφαλαιαγοράς.

·      Έγκυρη πηγή μας λέει πως μελετάται σοβαρά από τις αρμόδιες αρχές το ενδεχόμενο αλλαγής του κανονισμού σχετικά με την… ελεύθερη διασπορά (το περίφημο free float).

·      Στα πρότυπα ανεπτυγμένων Κεφαλαιαγορών του εξωτερικού.

·      Λέγεται πως πρόκειται για μια αναγκαία αλλαγή σε μια ρηχή και σχετικά μικρή αγορά όπως η ελληνική, προκειμένου να περιοριστούν οι απότομες αυξομειώσεις…

——————————————–

Πως εξηγείται το «κάζο» της Cosco…

·      Ίσως να πέρασε στα… ψιλά, ωστόσο ήταν μια είδηση που χτύπησε καμπανάκι.

·      Αναφερόμαστε φυσικά στη «βουτιά» που κατέγραψε τον Ιανουάριο η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στα λιμάνια της Cosco στην Κίνα και στον κόσμο.

·      Η συνολική διακίνηση, όπως ενημερωθήκατε από σχετικό δημοσίευμα του «ΟΤ» ήταν μειωμένη κατά 10,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

·      Ειδικά τα λιμάνια της Μεσογείου, Πειραιώς και Βαλένθια πρωταγωνίστησαν στην πτώση με 16,6% και 22,3% αντίστοιχα.

·      Πρόκειται για μια εξέλιξη που προβλημάτισε ευρύτερα την αγορά και όχι μόνο τους παράγοντες της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

·      Και αυτό γιατί οι θαλάσσιες μεταφορές είναι «βαρόμετρο» για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

·      Στην Ακτή Μιαούλη πάντως δεν φαίνεται να ανησυχούν και αποδίδουν την παραπάνω εξέλιξη σε συγκυριακούς παράγοντες.

·      Με πρώτο και καλύτερο την Κινέζικη Πρωτοχρονιά.

·      Είναι μια περίοδος όπως λένε που κυριολεκτικά κλείνουν τα πάντα στην Κίνα.

·      Όλοι κατεβάζουν ρολά, ακόμη και μεγάλες επιχειρήσεις όπως η Cosco και δεν μπορείς να βρεις άνθρωπο στη χώρα του Δράκου.

·      Εν αναμονή λοιπόν των στοιχείων Φεβρουαρίου, για να διαπιστώσουμε εάν πράγματι πρόκειται για μια συγκυριακή πτώση…

——————————————–

Ποιος ανέλαβε τα ηνία της McDonald’s στην Ελλάδα

·      Αλλαγές στη διοίκηση της McDonald’s στην Ελλάδα.

·      Μαθαίνουμε πως τα ηνία της αλυσίδας στην χώρα μας ανέλαβε ο Melo Hili, Peter Hili.

·      Πρόκειται για τον μεγαλύτερο γιο του Melo Hili, ο οποίος έχει αναλάβει την ευθύνη ανάπτυξης του διάσημου brand σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

·      Ο Peter έχει ήδη διανύσει αρκετά χιλιόμετρα στην εταιρεία του πατέρα του, όντας υπεύθυνος από τις αρχές του 2020 για την αμερικανική αλυσίδα στην Μάλτα.

·      Την χώρα καταγωγής της οικογένειας Hili.

·      Λέγεται πως το επίσημο ντεμπούτο του, θα γίνει με τα εγκαίνια του νέου καταστήματος στη σκιά της Ακρόπολης, στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου μέσα στον Μάρτιο.

·      Οι δουλειές των Μαλτέζων στην χώρα μας πηγαίνουν αρκετά καλά, έχοντας καταφέρει να πιάσουν τον παλμό των καταναλωτών.

·      Μάλιστα μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να ανοίξουν και ακόμη ένα σημείο.

·      Σε αντίθεση, με άλλες αλυσίδες γρήγορου φαγητού που εγκαταλείπουν καταστήματα γωνιά σε πολύ τουριστικά σημεία και υποχρεώνονται σε αναδίπλωση…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino