Στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΟΕΒΕΣ Έβρου, την Κυριακή 19 Φεβρουάριου 2023, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Διδυμοτείχου, παρέστη ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, κ. Γιώργος Καββαθάς, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Δημήτρη Βαργιάμη, τον Β΄ Αναπληρωτή γεν. γραμματέα, κ. Παναγιώτη Αρσονιάδη καθώς και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, κ. Ζ. Σαρδάνη.

Καββαθάς (ΓΣΕΒΕΕ): Δύσκολη χρονιά το 2023 λόγω ακρίβειας και ενεργειακής κρίσης

Την ίδια ημέρα ο πρόεδρος και τα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ συμμετείχαν και σε ευρεία σύσκεψη η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Διδυμοτείχου και Περιφέρειας. Στην διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες.

Εκτός των προβλημάτων τα οποία αναλύθηκαν και τα οποία απασχολούν τους ΕΒΕ και τα μέλη τους πανελλαδικά, όπως είναι η έλλειψη ρευστότητας και διαθέσιμων πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ, τα κόκκινα δάνεια και οι πλειστηριασμοί, αλλά και η πρόσβαση των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών στο τραπεζικό σύστημα, επισταμένη αναφορά έγινε στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ακριτικός Έβρος αναφορικά με την βιωσιμότητα των ΕΒΕ της περιοχής, το διασυνοριακό εμπόριο και το έντονο δημογραφικό πρόβλημα σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη παραμεθόρια περιοχή.

Μάλιστα υπογραμμίστηκε το πρόβλημα που δημιουργεί σήμερα η διασυνοριακότητα στις τοπικές επιχειρήσεις με την μετακίνηση πολιτών σε γειτονικές χώρες για αγορές, γεγονός που οδηγεί σε μαρασμό τις τοπικές επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ ανέφερε ότι το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ χαρτογραφεί τις περιοχές της ακριτικής Ελλάδας και τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζουν με στόχο την χάραξη πολιτικών που θα μπορέσουν να ενισχύσουν την τοπική οικονομία και να δώσουν κίνητρα στους νέους ανθρώπους να παραμείνουν στον τόπο τους και να επιχειρήσουν.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό θέατρο Διδυμοτείχου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις