Στο μπλοκάρισμα του πιο δημοφιλούς διαδικτυακού φόρουμ, προχώρησε το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο της Τουρκίας.

Η υπηρεσία παρακολούθησης των μέσων ενημέρωσης της Τουρκίας επέβαλε πρόστιμο σε τρία τηλεοπτικά κανάλια για την κάλυψη των σεισμών αυτού του μήνα, την τελευταία κίνηση του κράτους να επηρεάσει την αφήγηση γύρω από την καταστροφή, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σεισμός στην Τουρκία: Επιδότηση μισθών και απαγόρευση απολύσεων σε 10 επαρχίες

«Παραπληροφόρηση»

Το Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης της Τουρκίας, επέβαλε πρόστιμο στο Halk TV, το Tele 1 και το τοπικό παράρτημα του FOX TV κατά 3%-5% των διαφημιστικών εσόδων του προηγούμενου μήνα, ανέφερε στο Twitter το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Ilhan Tasci.

Τα προγράμματα περιελάμβαναν σχόλια που ήταν επικριτικά προς την κυβέρνηση και την κρατική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών AFAD, σύμφωνα με αποσπάσματα που δημοσιεύτηκαν από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου Εμπουμπεκίρ Σαχίν.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει επανειλημμένα επικρίνει την «παραπληροφόρηση» σχετικά με την αντίδραση του κράτους στους σεισμούς, στους οποίους έχασαν τη ζωή τους πάνω από 42.000 άνθρωποι στην Τουρκία και χιλιάδες άλλοι στη γειτονική Συρία.

Aποκλεισμός δημοφιλούς ιστότοπου

Τα πρόστιμα έρχονται λίγες ώρες αφότου η Τουρκία απέκλεισε την πρόσβαση σε έναν από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης της χώρας, τον Eksi Sozluk.

Η υπηρεσία επιτήρησης τηλεπικοινωνιών BTK είπε ότι ο ιστότοπος – όπου οι χρήστες μπορούν ανώνυμα να δημοσιεύουν και να συζητούν μηνύματα για οποιοδήποτε θέμα, παρόμοιο με το Reddit – αποκλείστηκε την Τρίτη, χωρίς να δώσει στην δημοσιότητα τον λόγο.

«Το σκεπτικό της απαγόρευσης παραμένει άγνωστο σε εμάς και προσπαθούμε να συλλέξουμε πληροφορίες από αξιωματούχους», ανέφερε εκπρόσωπος του Eksi Sozluk στο Twitter.

Blackout στο Twitter

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση αποκλείει την πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το Twitter, το YouTube και το Facebook υπόκεινται σε περιορισμούς. Πιο πρόσφατα, το Twitter μπλοκαρίστηκε μετά τους σεισμούς, αφού η κυβέρνηση επέκρινε αυτό που αποκάλεσε παραπληροφόρηση στην πλατφόρμα.

Η αντιπολίτευση της Τουρκίας κατέθεσε καταγγελία για Blackout στο Twitter.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ρωσία: Έμμεσες απειλές του Κρεμλίνου στην Ευρώπη
Επικαιρότητα |

«Κίνδυνος» για την ασφάλεια της ΕΕ οι δηλώσεις Μακρόν και Βρετανού ΥΠΕΞ, προειδοποιεί το Κρεμλίνο

Τα βρετανικά όπλα που «μπορούν να πλήξουν στόχους εντός της Ρωσίας» και η «αποστολή δυτικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος» – Δεν εξετάζουμε τέτοιο ενδεχόμενο, λέει η Δύση