Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φαίνεται ότι έχει απαγορεύσει στο προσωπικό να χρησιμοποιήσει την κινεζική εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης  Tik Tok , λόγω ανησυχίας για τις συνθήκες ασφαλείας, σύμφωνα με το Politico.

Οι δυτικές κυβερνήσεις ανησυχούν ολοένα και περισσότερο από τα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία δείχνουν ότι οι κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας βοηθούν το Κομμουνιστικό Κόμμα και τις υπηρεσίες πληροφοριών της Κίνας δια της συγκέντρωση τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων σε όλο τον κόσμο-με ιδιαίτερη έμφαση στους πολιτικούς στόχους υψηλού συμβολισμού.

Γαλλία: Πρόστιμο 5 εκατ. ευρώ στην TikTok για τα cookies

Ένας ανώτερος υπάλληλος δήλωσε στο Politico ότι όλο το προσωπικό διατάχθηκε την Πέμπτη το πρωί να καταργήσει την εφαρμογή Tik Tok από τις επίσημες συσκευές του και ότι πρέπει επίσης να αφαιρέσει την εφαρμογή από τις προσωπικές τους συσκευές, εφόσον έχουν εγκατασταθεί εφαρμογές που σχετίζονται με την εργασία.

Εναλλακτικά, τα μέλη του προσωπικού μπορούν να διαγράψουν εφαρμογές που σχετίζονται με την εργασία από τα προσωπικά τους τηλέφωνα, εάν επιμείνουν στη διατήρηση του Tik Tok.

Η πολιτική της Επιτροπής

Αξίζει να σημειωθεί πως η Επιτροπή έχει μια πολιτική “φέρτε τη δική σας συσκευή”, την οποία οι ανώτεροι υπάλληλοι περιγράφουν ως “φρικτή” από την άποψη της ασφάλειας.

Τα άλλα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου και του Κοινοβουλίου, είναι πιθανό να ακολουθήσουν τελικά την απαγόρευση της κινεζικής εφαρμογής, αν και μπορεί να χρειαστεί πολύ περισσότερο χρόνο – ιδίως – για το κοινοβούλιο, προκειμένου να εφαρμόσει μια τέτοια πολιτική.

Η απαγόρευση είναι πιθανό να ανακοινωθεί δημοσίως στην τακτική ενημέρωση της Επιτροπής.

Οι Η.Π.Α. έχουν ήδη απαγορεύσει την εφαρμογή Tik Tok από πολλές κυβερνητικές συσκευές και οι Κάτω Χώρες εξετάζουν επίσης την απαγόρευση.

Υπενθυμίζεται ότι Ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, προειδοποίησε σχετικά τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Σιου Ζι Τσου σε μία τηλεδιάσκεψη, που είχαν στις 20 Ιανουαρίου. πρέπει να συμμορφωθεί με το Digital Services Act (DSA) της Ευρωπαϊκής Ένωσης πριν την προθεσμία της 1ης Σεπτεμβρίου.

Απο την πλευρά του το Tik Tok, του οποίου η μητρική εταιρεία ByteDance είναι κινεζική, απάντησε πως δεσμεύεται στην τήρηση του DSA και περιέγραψε τις προσπάθειές του να εναρμονιστεί με άλλες νομοθεσίες της Ε.Ε. όπως το GDPR και ο περιορισμός της παραπληροφόρησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους