Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα  Παρασκευή οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων στην αγορά της Ευρωζώνης, σε μια ημέρα στην οποία η  Societe Generale ανακοίνωσε ότι κλείνει τις θέσεις στα ελληνικά ομόλογα. Η ανακοίνωση αυτή δεν φάνηκε να επηρεάζει τους ελληνικούς κρατικούς τίτλους χρέους, καθώς οι αποδόσεις τους σημείωσαν άνοδο μεν, πιο ήπια δε σε σχέση με τα υπόλοιπα κρατικά ομόλογα.

Σε υψηλό 10ετίας εκτινάχθηκε το κόστος δανεισμού στην ευρωζώνη

Οι αναλυτές της τράπεζας σε έκθεσή τους αναφέρουν ότι αποφάσισαν να κλείσουν τη θέση του στα 10ετή ομόλογα την οποία είχαν ανοίξει τον περασμένο Νοέμβριο. Η τράπεζα αναμένει η ΕΚΤ να προχωρήσει σε επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της προβλέποντας ότι αυτές αθροιστικά θα φθάσουν το 1,25%.

Η σημερινή συνεδρίαση

Στη δευτερογενή αγορά, στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 137 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 64 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ανέβηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,35% από 4,33% χθες και το spread έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου η απόδοση του οποίου έκλεισε στο 2,52% διαμορφώθηκε στις 181 μονάδες βάσης.

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς νωρίς το απόγευμα το ευρωπαικό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,0543 δολάρια από το επίπεδο των 1,0598 δολαρίων που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ / δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1.0570 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές