Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές στον Περσικό Κόλπο, με το χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας να δέχεται πιέσεις από τις μετοχές των ακινήτων και των τραπεζών ενώ  η άνοδος κατά 10% της Qatar Insurance έδωσε ώθηση στην αγορά του Κατάρ.

Ο δείκτης TASI του χρηματιστηρίου της Σαουδικής Αραβίας υποχώρησε κατά 1%, καταγράφοντας την έκτη συνεχόμενη πτώση του.

Ευρώ – δολάριο: Η μεγάλη ανατροπή στην ισοτιμία και τι σημαίνει για την οικονομία

Η εταιρεία ανάπτυξης πολυτελών ακινήτων Retal Urban Development έκλεισε με απώλειες 3%, ενώ η Al Rajhi Bank με 1,8%.

Μεταξύ άλλων μετοχών, η Saudi Tadawul Group υποχώρησε κατά 4,7% μετά τη μείωση των ετήσιων κερδών της κατά περισσότερο από 27%. Προχώρησε μάλιστα σε μείωση του ετήσιου μερίσματος της 2,31 ρίαλ ανά μετοχή έναντι 3 πριν ένα χρόνο.

Ο δείκτης QSI του Κατάρ σημείωσε άνοδο κατά 0,7%, τερματίζοντας τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις με απώλειες, ενισχυμένος από τις μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία του Κόλπου,η Qatar Insurance  σημείωσε άλμα που άγγιξε το 10% για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση με περίπου 9 εκατομμύρια μετοχές να διαπραγματεύονται, σημειώνοντας τζίρο άνω των 15 εκατομμυρίων ριάλ – το μεγαλύτερο από τον Σεπτέμβριο, αφού ανακοίνωσε ότι η εισηγμένη θυγατρική της στο Ομάν, η Oman Qatar Insurance εξαγόρασε  την Vision Insurance.

Εκτός του Κόλπου, ο δείκτης blue-chip EGX30 του χρηματιστήρίου της Αιγύπτου σημείωσε άνοδο 1,2%, καθοδηγούμενος από κέρδη σε όλους σχεδόν τους κλάδους, με την Commercial International Bank  να σημειώνει άνοδο 1,3% και την Telecom Egypt  4,2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές