Στη λίστα των πιο ακριβών ακινήτων του κόσμου μπήκε το «Terraces in Mustique», ένα μεγαλοπρεπές σπίτι στην Καραϊβική, το οποίο δημοπρατήθηκε για το… διόλου ευκατοφρόνητο ποσό των 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως μεταδίδει το CNBC, το πολυτελέστατο σπίτι είναι πλέον το ακριβότερο ακίνητο που έχει βγει ποτέ στην αγορά στην περιοχή και ένα από τα ακριβότερα σπίτια προς πώληση σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η βόμβα των 1,9 τρισ. ευρώ στο ευρωπαϊκό real estate

Το «Terraces», όπως ονομάζεται το ακίνητο, εκτείνεται σε 17 στρέμματα και περιλαμβάνει εννέα κτίσματα. Βρίσκεται στο μικρό ιδιωτικό νησί Mustique, στη νότια Καραϊβική και ανήκει στο μικρό έθνος του Αγίου Βικεντίου και των Γρεναδινών. Αν θέλετε, μάλιστα, να το επισκεφτείτε, το ακίνητο είναι βόρεια του Τρινιντάντ και Τομπάγκο και περίπου 45 λεπτά πτήση δυτικά των Μπαρμπάντος.

«Το “Terraces in Mustique” είναι η πιο ακριβή μονοκατοικία που έχει βγει στην αγορά στην περιοχή της Καραϊβικής», δήλωσε ο Edward de Mallet Morgan, επικεφαλής διεθνών πωλήσεων super-prime της Knight Frank, ο οποίος εκπροσωπεί το συγκρότημα.

Η μαγευτική κατοικία βρίσκεται σε ένα από τα υψηλότερα σημεία του νησιού, με θέα σε διαμορφωμένους κήπους και ένα άγριο τροπικό τοπίο με πανοραμική θέα στις ακτές του Ατλαντικού και της Καραϊβικής. Η κύρια κατοικία περιλαμβάνει εννέα υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο, πισίνα μήκους 80 ποδοών (24 μέτρων) και τον «μεγαλύτερο χώρο διασκέδασης σε ολόκληρο το νησί».

«Το Mustique είναι ένα νησί που επισκέπτονται υψηλού κύρους προσωπικότητες», ανέφερε ο de Mallet Morgan, ο οποίος αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητα του πωλητή.

Πλούσια ιστορία

Όπως επισημαίνεται, το Mustique έχει ένα πλούσιο παρελθόν. Το 1958, ο λόρδος του Glenconner, Colin Tennant, αγόρασε ολόκληρο το νησί, το οποίο εκείνη την εποχή δεν είχε δρόμους και τρεχούμενο νερό, για 45.000 λίρες. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 1,2 εκατ.δολάρια σε σημερινά χρήματα, προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό. Ο Tennant δώρισε ένα από τα οικοπεδα στην φίλη του πριγκίπισσα Margaret, η οποία έχτισε εκεί μια βίλα με άλλους πλούσιους και διάσημους αγοραστές να ακολουθούν το βασιλικό παράδειγμα.

Ακίνητα έχουν ακόμη ο Τόμι Χίλφιγκερ και ο Μικ Τζάγκερί, ενώ το νησί -από την κλινική έως την ασφάλεια- διοικείται εξ ολοκλήρου από την Mustique Company, που ανήκει στους ιδιοκτήτες του νησιού.

Η φυσική ομορφιά και η απαράμιλλη ιδιωτικότητα καθιστούν το νησί έναν τέλειο προορισμό για τους υπερπλούσιους να χαλαρώσουν. «Οι παπαράτσι απαγορεύονται στο Mustique και η χαλαρή συνύπαρξη βασιλικών οικογενειών, ροκ σταρ, διασημοτήτων και μεγαλοεπιχειρηματιών είναι πραγματικά μοναδική», λέει ο ο de Mallet Morgan.

«Είναι ένα μέρος όπου οι πόρτες δεν είναι κλειδωμένες και κανείς δεν λέει κάτι αν φτάσεις στο δείπνο ξυπόλητος».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή