Επιφυλακτικά ανοδικά έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τους αγοραστές να αναζητούν ευκαιρίες μετά τις ισχυρές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά χωρίς να μπορούν να ξεπεράσουν τη νευρικότητά τους ενόψει των εταιρικών ανακοινώσεων τις επόμενες ημέρες.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,22% στις 32.889 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,31% στις 3.982 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,63% στις 11.466 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Union Pacific υποχώρησε σχεδόν 10% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος θα παραιτηθεί φέτος. Η Bank of America αναβάθμισε τη σιδηροδρομική εταιρεία σε buy από neutral μετά την αλλαγή ηγεσίας.

Από την άλλη, η μετοχή της νεοφυούς εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων Fisker σημείωσε άνοδο άνω του 27% αφού διατήρησε τον στόχο της για παραγωγή οχημάτων το 2023 και δήλωσε ότι δαπάνησε λιγότερα από τα αναμενόμενα το 2022. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ζημία και απώλεια εσόδων για το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με το StreetAccount.

Αποκλιμάκωση με τα ομόλογα

Η βελτίωση σήμερα του κλίματος ήρθε με την περιορισμένη, έστω, αποκλιμάκωση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, μετά την άνοδο του επιτοκίου του 2ετούς στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2007, στο 4,83%. Οι μετοχές βυθίστηκαν την Παρασκευή και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων σημείωσαν άλμα μετά τη μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, του προτιμώμενου δείκτη πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Το ράλι στις αρχές του 2023 φαίνεται να εξασθενεί καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι τα επιτόκια θα μπορούσαν να παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα τελευταία πρακτικά της συνεδρίασης της Fed έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να αυξάνουν τα επιτόκια μέχρι να μειωθεί ο πληθωρισμός.

“Καθώς εισερχόμαστε σε μια εποχικά αδύναμη περίοδο, με τα στοιχήματα να αυξάνονται ότι η Fed μπορεί να προχωρήσει σε αύξηση 50 μ.β. αντί για 25 μ.β. τον Μάρτιο, αν και εξακολουθεί να αποτελεί μειοψηφική άποψη, ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος της αγοράς παραμένει προς τα κάτω, παρά τις τρεις συνεχόμενες εβδομάδες απωλειών”, δήλωσε ο Louis Navellier, πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρείας επενδύσεων ανάπτυξης Navellier & Associates.

Στα μάκρο της ημέρας, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών σημείωσαν πτώση τον Ιανουάριο, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι καταναλωτές περιορίζουν τις δαπάνες τους για μεγάλα είδη. Οι πωλήσεις αγαθών μακράς διαρκείας, όπως συσκευές, τηλεοράσεις και αυτοκίνητα, διολίσθησαν κατά 4,5% για το μήνα, χειρότερα ακόμη και από την εκτίμηση του Dow Jones για μείωση 3,6%. Αυτό συνέβη μετά από αύξηση 5,1% τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street