Σημαντική αύξηση στην τιμή-στόχο για την μετοχή της Mytlineos από την Wood, η οποία ανεβάζει τον πήχη στα 32,2 ευρώ (από 26 ευρώ προηγουμένως) με upside 30%.

Η αύξηση αποδίδεται στην καλύτερη εμπέδωση της αγοράς για το νέο επίπεδο κερδοφορίας της Mytlineos από εδώ και στο εξής. Σε μία σχετικά συντηρητική, όπως τη χαρακτηρίζει, προσέγγιση προβλέπει μία σταθερή αύξηση της κερδοφορίας της εταιρείας τα επόμενα έτη, η οποία για το 2023 τοποθετείται στα 921 εκατ. ευρώ και για το 2024 και μετά σταθερά πάνω από το 1δισ. ευρώ.

Το νέο επίπεδο κερδοφορίας για τη Mytlineos  διαμορφώνεται σε επίπεδα σημαντικά άνω του 1 δισ. ευρώ πλέον, με την υπερβάλλουσα κερδοφορία να προέρχεται από την ανάπτυξη των ΑΠΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναλύτρια της Wood αξιολογεί το portfolio ΑΠΕ της Mytlineos  με το 35% της συνολικής αποτίμησης της εταιρείας ή κοντά στα € 2δισ., πιστοποιώντας τη μετάβαση που σχεδιάζει η εταιρεία.

Νέο PPA της Mytilineos στο Ηνωμένο Βασίλειο – «Έπεσαν» οι υπογραφές με Centrica και Vodafone

Επενδύσεις

Λόγω της διατήρησης μίας σταθερά υψηλής κερδοφορίας, από εδώ και στο εξής, η Wood προβλέπει ότι η Mytlineos  μπορεί να επενδύει ποσά της τάξεως των €600-700 εκατ.. κάθε χρόνο, και άρα με βάση τις αποδόσεις των επενδύσεων της εταιρείας να μπορεί να αυξάνει σταθερά την κερδοφορίας της κατά €100εκάτ. το χρόνο, χωρίς να επηρεάζει τη χρηματοοικονομική της μόχλευση, η οποία, από τη WOOD, εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και υγιή σχετικά με τον ανταγωνισμό.

Ειδικότερα, η Wood εκτιμά ότι οι ουραίοι άνεμοι για τη Μυτιληναίος θα συνεχιστούν, με βάση:

1) τα εγκαίνια της μονάδας CCGT 826 MW το 1ο τρίμηνο του 23, διπλασιάζοντας την ισχύ MW στην παραγωγή θερμικής ενέργειας

2) ένα πιο πολυάσχολο δρομολόγιο εμπορίας προμήθειας LNG

3) υψηλότερες πωλήσεις RSD και

4) υποστηρικτικές τιμές LME και ασφάλιστρα για το τμήμα μεταλλουργίας.

Προοπτική κερδών

Οι προοπτικές κερδών για το 2023 παραμένουν ισχυρές για τη Mytlineos . Η Wood αυξάνει την πρόβλεψη για τα EBITDA του ομίλου κατά 15%, σε 921 εκατ. ευρώ, το 2023, έναντι 803 εκατ. ευρώ προηγουμένως, και την πρόβλεψη για τα καθαρά κέρδη για το 2023 σε 510 εκατ. ευρώ. Έχει επίσης βελτιώσει τις εκτιμήσεις για την περίοδο 2024-2525, αυξάνοντας τις προσδοκίες για κέρδη στους τομείς της μεταλλουργίας και του RSD.

Δημιουργία ταμειακών ροών

Η Wood γράφει επίσης ότι η αξιοσημείωτη ανάκαμψη το 4ο τρίμηνο του 22ου έδειξε την ικανότητα της εταιρείας να καλύψει τις ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης, καθώς η Mytlineos κατάφερε να ολοκληρώσει το 222 με καθαρό χρέος μόλις 714 εκατ. ευρώ, έναντι 1,4 δισ. ευρώ το εννεάμηνο του ’22. Αναμένει ότι η ισχυρή κερδοφορία, που απορρέει από τη μεταλλουργία και την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο, θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις λειτουργικές ταμειακές ροές, με τη Mytlineos να διατηρεί το καθαρό χρέος/EBITDA κάτω του 1,0x, χωρίς να θυσιάζει τις διανομές ROIC και μερισμάτων. Για το 2023, προβλέπουν μερισματική απόδοση 5,2% και ROIC 22%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις