Μακροπρόθεσμη Συμφωνία Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPA) για την «πράσινη» ενέργεια που θα παραχθεί από χαρτοφυλάκιο αιολικών έργων συνολικής ισχύος 78 MW, υπέγραψαν  η Mytilineos – Energy & Metals και η EDP Renewables.

Πρόκειται για την πρώτη PPA της EDPR στην Ελλάδα, αλλά και την πρώτη για τη Mytlineos που αφορά σε ενέργεια, που παράγεται από αιολικά έργα.

Η συμφωνία αυτή επιτρέπει στην EDP Renewables να επιταχύνει την ανάπτυξη αυτού του χαρτοφυλακίου, το οποίο αποτελείται από 3 αιολικά πάρκα:

• 23 MW στη Βοιωτία, Ελλάδα

• 21 MW στην Αχαΐα, Ελλάδα

• 35 MW στη Βοιωτία, Ελλάδα

Το χρονοδιάγραμμα

Όλα τα αιολικά πάρκα αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία μέχρι το τέλος του 2024 / 2025 και στο πλαίσιο αυτού του PPA αναμένεται να παράγουν ετησίως 232 GWh, που ισοδυναμούν με την κατανάλωση 60 χιλιάδων νοικοκυριών στην Ελλάδα και θα περιορίζουν περίπου 100 χιλιάδες τόνους εκπομπών CO2 ετησίως.

O Ιωάννης Καλαφατάς, Chief Executive Director του Κλάδου Ενέργειας της MYTILINEOS δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτή τη νέα συνεργασία με την EDPR που σηματοδοτεί τον πρώτο της PPA στην Ελλάδα και ένα από τα πρώτα αιολικά PPA στη χώρα. Η MYTILINEOS, δεσμεύεται να εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιό της με ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές σε ανταγωνιστικές τιμές καθώς εξελίσσεται σε ένα ολοκληρωμένο utility ενέργειας σε διεθνές επίπεδο.»

Με αυτό το νέο χαρτοφυλάκιο, η EDPR έχει πλέον 11,2 GW από τα 20 GW που έχουν τεθεί στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού της Σχεδίου 2021-25. Η συναλλαγή αυτή επιτρέπει στην EDPR να επιτύχει περισσότερα από 3,6 GW από τον ευρωπαϊκό στόχο των 6,7 GW κατά την περίοδο 2021-25.

Ο Γενικός Διευθυντής της EDPR Ελλάδος, Διονύσιος Ανδρωνάς δήλωσε: «Αυτό το PPA αποτελεί ορόσημο για την επιχειρηματική μας δραστηριότητα και αποδεικνύει τη δέσμευσή μας τόσο στην ανάπτυξη των ΑΠΕ, όσο και στην ελληνική αγορά. Είμαστε χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με μία ανάλογη εταιρεία όπως η MYTILINEOS και θα συνεχίσουμε να αναζητούμε νέες ευκαιρίες για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών στην Ελλάδα και για την παροχή λύσεων που προωθούν την ενεργειακή μετάβαση.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
ΕΛΤΟΝ: Στα 176 εκατ. οι πωλήσεις του ομίλου το 2023
Επιχειρήσεις |

ΕΛΤΟΝ: Στα 176 εκατ. οι πωλήσεις του ομίλου το 2023

Το κρίσιμο εμπορικό μέγεθος που αφορά στις ποσότητες/όγκους των προϊόντων που διακινήθηκαν, η χρήση 2023 σε σχέση με τη χρήση 2022 εμφανίζει οριακή πτώση 3,3% σε επίπεδο Εταιρείας & αύξηση 3,4% σε επίπεδο Ομίλου.