
Περαιτέρω άνοιγμα στην Ελλάδα κάνει η JP Morgan, μετά τη συμφωνία για την εξαγορά του 48,5% της Viva Wallet. Η αμερικανική τράπεζα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, μέσω θυγατρικής αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi), Onyx, κατασκευάζει ένα εργαστήριο καινοτομίας (Innovation Lab) στην Αθήνα. Παράλληλα, αναζητάει εργαζόμενους για να απασχοληθούν στο εργαστήριο.
Σύμφωνα με την ανάρτηση του επικεφαλής του τμήματος Blockchain Launch Τάιρον Λόμπαν στον προσωπικό του λογαριασμό στο LinkedIn, η αρχική εστίαση της ομάδας που θα απασχοληθεί στο ελληνικό παράρτημα θα έχει να κάνει με την οικοδόμηση ικανοτήτων αναφορικά με το blockchain.
Τράπεζες: Συναντήθηκαν με στελέχη της JP Morgan στην Αθήνα
Στην ίδια ανάρτηση ο Λόμπαν αναφέρει ότι η ομάδα της Αθήνας θα αποτελέσει μέρος του Blockchain Launch της Onyx και θα είναι ο πυρήνας για τη διερεύνηση και την δημιουργία λύσεων που σχετίζονται με την ψηφιακή ταυτότητα, με στόχο να επεκταθούν οι δυνατότητες που είχε χρησιμοποιήσει η εταιρεία πιλοτικά τα προηγούμενα χρόνια. «Πιστεύουμε ότι η Ψηφιακή Ταυτότητα συνιστά το κλειδί για να ξεκλειδώσει σε ευρεία κλίμακα το web3 και μπορεί να επιτρέψει νέες αλληλεπιδράσεις και υπηρεσίες τόσο για το web2 όσο και για το web3», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Λόμπαν.
Οι θέσεις εργασίας
«Αν επιθυμείς να εργασθείς στην αιχμή του blockchain, της ταυτότητας και του web3 στην Αθήνα, ή γνωρίζεις ταλαντούχους μηχανικούς που θέλουν, επικοινώνησε μαζί μας», καταλήγει η ανάρτηση.
Οι θέσεις εργασίας που αναζητά η Onyx είναι οι εξής:
- Full Stack Software Engineer – Associate
- Full Stack Software Engineer – Vice President
- Mobile App Engineer – Vice President
- Onyx Launch Technical Manager – Executive Director
Αναφορές κάνουν λόγο ότι στο Innovation Lab θα απασχοληθούν περί των 50 εργαζόμενων. Παράλληλα, η αμερικανική τράπεζα θα αναζητήσει νέο χώρο για το εργαστήριο και πληροφορίες κάνουν λόγο για επιθυμία της τράπεζας να μετακινηθούν στο νέο χώρο και οι εργαζόμενοι που απασχολεί στην Αθήνα.
«Θέλουμε να παραμείνουμε στην κορυφή της καινοτομίας στον τομέα των πληρωμών και η νέα μας έδρα στην Αθήνα θα αποτελέσει βασικό νευραλγικό κέντρο για την πρωτοποριακή μας εργασία στον τομέα αυτό», έχει δηλώσει στο παρελθόν ο Τάκης Γεωργακόπουλος, Global Head της JPMorgan Payments.
«Η επένδυσή μας σε ένα νέο γραφείο και σε τοπικό, υψηλά καταρτισμένο προσωπικό αποτελεί απόδειξη της μακροπρόθεσμης δέσμευσης της JPMorgan στην Ελλάδα», έχει υποστηρίξει από τη μεριά του ο Στέλιος Παπαδόπουλος, ανώτερος υπεύθυνος της τράπεζας για τη χώρα.
Η παρουσία της JPMorgan στην Ελλάδα χρονολογείται από το 1968, όταν άνοιξε γραφεία στον Πειραιά και την Αθήνα.


Latest News

ΕΚΤ: Οι τράπεζες υποτιμούν τις απώλειες δανείων του τομέα αυτοκινήτων
Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένας από τους τομείς στους οποίους «οι προβλέψεις των τραπεζών δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζουν επαρκώς τους καθοδικούς κινδύνους

Ο Τραμπ βάζει στο μικροσκόπιο την χρηματοδότηση πανεπιστημίων από το εξωτερικό
Νέο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ απειλεί να περικόψει ομοσπονδιακά χρήματα από τα σχολεία που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις αποκάλυψης ξένων χρηματοδοτήσεων

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια

Από «αόρατη» σύζυγος αντιπροέδρου... celebrity - Ποια είναι η δεύτερη κυρία των ΗΠΑ Ούσα Βανς
Ως δεύτερη κυρία, η Ούσα Βανς έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ στην Ουάσιγκτον, αλλά έχει σχέδια

Πόσο πιο πλούσιες έγιναν οι 19 πλουσιότερες οικογένειες των ΗΠΑ πέρυσι
Οι πλουσιότεροι από τους πλούσιους στην Αμερική ελέγχουν τον πλούτο του έθνους σε επίπεδα ρεκόρ

100 ημέρες χάους και ελάχιστα αποτελέσματα από το DOGE του Μασκ
Αδηλο το μέλλον του υπουργείου αποτελεσματικότητας μετα την αποχώρηση Μασκ - Η κριτική για έλλειψη διαφάνειας και τα πενιχρά αποτελέσματα

Από τα τρένα στα... τανκς - Η ιστορική στροφή της Γερμανίας που γεννά ευκαιρίες
Τι αναφέρει δημοσίευμα των FT για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης

Τραμπ: Ο πόλεμος με την Fed και το βαθύ πλήγμα στην αγορά ομολόγων
Στο κάδρο η ανεξαρτησία της Fed που προστίθεται στις ανησυχίες των επενδυτών για το χρέος, τον εμπορικό πόλεμο και τους τριγμούς στο καθεστώς του ασφαλούς καταφυγίου

H μεγάλη αντεπίθεση της Volkswagen στην Κίνα
Τρία καινούργια μοντέλα σχεδιασμένα ειδικά για την κινεζική αγορά παρουσίασε η γερμανική εταιρεία στη Σανγκάη