Ο γίγαντας της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας Revolut παρουσίασε το πρώτο του ετήσιο κέρδος το 2021, σύμφωνα με τους οικονομικούς λογαριασμούς που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, καθώς οι συνδρομές στα επί πληρωμή πακέτα και η συνολική χρήση της εφαρμογής του αυξήθηκαν κατακόρυφα εν μέσω πανδημίας.

Η εταιρεία ανέφερε έσοδα 636,2 εκατομμυρίων λιρών (767,1 εκατομμυρίων δολαρίων) για το έτος, τριπλάσια από αυτά που είχε το προηγούμενο έτος, και σημείωσε κέρδη 59,1 εκατομμυρίων λιρών προ φόρων. Το 2020, η Revolut ενέγραψε ζημιά προ φόρων 205 εκατομμυρίων λιρών.

Ο Mikko Salovaara, οικονομικός διευθυντής της Revolut, είπε στο CNBC ότι τα αποτελέσματα ήταν προϊόν της διαφοροποιημένης επιχείρησης και του επιμελούς ελέγχου του κόστους της Revolut.

«Το χειρότερο δυνατό σενάριο θα ήταν εάν η Revolut δεν ήταν βιώσιμη ή εάν απαιτούσε εξωτερική χρηματοδότηση», είπε ο Salovaara. «Η πραγματικότητα είναι ότι δεν χρειαζόμαστε εξωτερική χρηματοδότηση. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην επιχείρησή μας παρέχοντας προϊόντα στα οποία μπορούν να βασιστούν οι άνθρωποι».

Με «κυπριακό διαβατήριο» η είσοδος τη Revolut στην crypto – αγορά της ΕΕ

Για το 2022

Για το 2022, η Revolut εκτίμησε ότι τα έσοδα θα έχουν αυξηθεί περισσότερο από 30% στα 850 εκατομμύρια £. Ως ιδιωτική εταιρεία, δεν απαιτείται να κοινοποιεί συχνές τριμηνιαίες εκθέσεις.

Η ανακοίνωση της Revolut είναι μια σπάνια θετική είδηση ​​σε μια αγορά fintech που μαστίζεται από μαζικές απολύσεις και τεράστιες περικοπές αποτίμησης καθώς οι επενδυτές επανεκτιμούν το χώρο εν μέσω επιδείνωσης των μακροοικονομικών συνθηκών.

Ερωτηθείς σχετικά με την αποτίμηση της Revolut την Τετάρτη, ο Salovaara είπε ότι δεν μπορούσε να πει πόσο αξίζει η εταιρεία δεδομένου ότι δεν έχει συγκεντρώσει μετρητά από το 2021, αλλά θα ήταν «δύσκολα να πιστέψει ότι οι επενδυτές δεν θα συνεχίσουν να είναι ευχαριστημένοι με την απόδοσή μας .»

Ιδρυθείσα το 2015 από τον πρώην έμπορο της Lehman Brothers, Nikolay Storonsky και τον προγραμματιστή λογισμικού Vlad Yatsenko, η Revolut εξελίχθηκε γρήγορα και έγινε ένας από τους μεγαλύτερους μονόκερους fintech της Ευρώπης, με αποτίμηση 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Revolut πιέζει σκληρά στις αγορές του εξωτερικού, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, όπου αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 500.000 πελάτες. Η εταιρεία έχει επίσης ανοίξει δραστηριότητες στη Βραζιλία, το Μεξικό και την Ινδία. Τον Νοέμβριο, η Revolut ανακοίνωσε ότι έχει 25 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Tesla: Πόσο άτρωτο είναι το Cybertruck μπροστά στην άμμο, το χιόνι και τις ανακλήσεις
Διεθνή |

Άμμος, χιόνι και ανακλήσεις - Πόσο άτρωτο είναι το Cybertruck της Tesla

Για τον Ίλον Μασκ, ο μοναδικός σχεδιασμός του αυτοκινήτου δημιουργούσε τεράστια προβλήματα με την κλιμάκωση της παραγωγής - Δεν είναι τυχαίο πως σχολίασε: «Σκάψαμε τον δικό μας τάφο με το Cybertruck»