Η Ευρωπαϊκή ψηφιακή τράπεζα Revolut έλαβε εξουσιοδότηση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CYSEC), η οποία της επιτρέπει να προσφέρει υπηρεσίες κρυπτογράφησης σε ολόκληρο τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ).

Όπως γράφει η Coindesk η Revolut αξίας 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων έγινε η πρώτη οντότητα στην οποία παρέχεται άδεια παρόχου υπηρεσιών κρυπτογράφησης (CASP) από την CYSEC.

Η εξουσιοδότηση θα επιτρέψει στη Revolut να προσφέρει υπηρεσίες κρυπτογράφησης στους 17 εκατομμύρια πελάτες της στον ΕΟΧ από έναν νέο κόμβο κρυπτονομισμάτων στην Κύπρο. Η Revolut ανέφερε ότι η επιλογή της οφείλεται στο εξελιγμένο ρυθμιστικό καθεστώς της νησιωτικής χώρας που έχει προσελκύσει επίσης το Crypto.com, το eToro και το Bitpanda.

Διαβάστε επίσης – Οι συλλογές NFT θα ρυθμίζονται όπως τα κρυπτονομίσματα στο πλαίσιο του νόμου MiCA της ΕΕ

Το ευρωπαϊκό πλαίσιο

Εν όψει του κανονισμού για τις αγορές κρυπτονομισμάτων (MiCA) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι εταιρείες κρυπτογράφησης προσπαθούν να ιδρύσουν ρυθμιζόμενες οντότητες σε χώρες της ΕΕ για να διασφαλίσουν ότι είναι σε θέση να προσφέρουν υπηρεσίες σε ολόκληρο το οικονομικό μπλοκ.

Ο MiCA έχει σχεδιαστεί για να παρέχει εξαιρετική προστασία των καταναλωτών και να εξαλείφει απάτες, ξέπλυμα χρήματος και άλλο οικονομικό έγκλημα στη βιομηχανία κρυπτογράφησης.

Με 17 εκατομμύρια πελάτες ήδη σε ολόκληρο τον ΕΟΧ, η Revolut προσπαθεί να διασφαλίσει ότι θα είναι σε θέση να τους προσφέρει υπηρεσίες κρυπτογράφησης μόλις ο MiCA γίνει νόμος .

Η Revolut επιβεβαίωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να εξυπηρετεί πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εταιρεία ψηφιακής τραπεζικής έχει περίπου 20 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως και τώρα προσφέρει έκθεση σε περίπου 80 περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης, έχοντας προσθέσει πάνω από 20 νέα περιουσιακά στοιχεία στις αρχές αυτού του μήνα, συμπεριλαμβανομένων των APE, AVAX και SAND.

Ο Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος (ΕΟΧ)

Ο Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος (ΕΟΧ) δημιουργήθηκε το 1994 για να επεκτείνει την ισχύ των διατάξεων της ΕΕ για την εσωτερική αγορά της στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ). Στον ΕΟΧ συμμετέχουν η Νορβηγία, η Ισλανδία και το Λιχτενστάιν. Η Ελβετία είναι μέλος της ΕΖΕΣ αλλά δεν συμμετέχει στον ΕΟΧ. Η ΕΕ και οι εταίροι που συμμετέχουν στον ΕΟΧ και στην ΕΖΕΣ (Νορβηγία και Ισλανδία) συνδέονται επίσης με μια σειρά από «βόρειες πολιτικές» και φόρουμ που επικεντρώνονται στις ταχέως εξελισσόμενες βόρειες περιοχές της Ευρώπης και στην περιοχή της Αρκτικής στο σύνολό της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News