Στις 14 Μαΐου, τρεις μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό που έχει σκοτώσει περισσότερους από 45.000 ανθρώπους στην Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ο Ερντογάν ότι θα πραγματοποιηθούν οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές.

«Η χώρα αυτή θα πράξει αυτό που πρέπει στις 14 Μαΐου Θεού θέλοντος», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του προς τους βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Τουρκία: Ο Ερντογάν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές ακόμα και μετά τον σεισμό

Καταγγέλλοντας τις φωνές που επέκριναν την διαχείριση της καταστροφής από την κυβέρνησή του, ο Ερντογάν δήλωσε: «Θα τους δώσουμε την απόφαση που αρμόζει στις 14 Μαΐου».

Πλήγμα για το γόητρο του Ερντογάν ο σεισμός

Ο σεισμός στην Τουρκία που άφησε πίσω του περισσότερους από 44.000 νεκρούς αλλά και ισοπεδωμένες πόλεις έπληξε σημαντικά και το γόητρο του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος ενόψει και των εκλογών στη γειτονική χώρα έδειξε να χάνει σε δημοτικότητα και πριν την καταστροφή, καθώς η οικονομική κρίση που μαστίζει την Τουρκία και ο «κατακρημνισμός» της λίρας έχουν αποτελέσει ένα σημαντικό πλήγμα στην εικόνα του.

Όμως ο σεισμός στην Τουρκία και οι κατηγορίες που έχει να αντιμετωπίσει ο Ερτνογάν για αργή ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού, τις πρώτες ώρες, μετά την καταστροφή, αλλά και οι καταγγελίες για «ρουσφέτια» πίσω από τις «χάρτινες» κατασκευές που κατέρρευσαν στις σεισμόπληκτες περιοχές, αποτελούν ακόμα ένα πλήγμα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενήργησε τις προηγούμενες μέρες η εταιρεία ALF Research, το διάστημα 21 – 25 Φεβρουαρίου 2023, δηλαδή σχεδόν μετά από 20 ημέρες από τον καταστροφικό και φονικό σεισμό, η συμμαχία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) συγκέντρωσε 35,1%, σε σχέση με το 47,6% που παίρνει η αντιπολίτευση τη Συμμαχίας του Έθνους που είναι πρώτη με σημαντική διαφορά.

Αυτό δείχνει πως τουλάχιστον σε επίπεδο συμμαχιών ο Ερτνογάν χάνει.

Όμως καθαρά κομματικά, το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παραμένει πρώτο στις δημοσκοπήσεις αλλά μόλις 1,7% πάνω από το βασικό κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα