Στο δύσκολο έργο της ταυτοποίησης των σορών από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς βρίσκονται «σε πάρα πολύ κακή κατάσταση», αναφέρθηκε η ιατροδικαστής του νοσοκομείου Λάρισας Ειρήνη Λεονταρή.

«Αυτήν τη στιγμή είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και με τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον κ. Τσιάρα, αλλά και την υπηρεσιακή γραμματέα, την κ. Γιαβή. Είμαστε σε απόλυτη συνεργασία με το νοσοκομείο, τον διοικητή, και τον πουρό υγείας που βρίσκεται εδώ, καθώς επίσης και με την Αστυνομία που αυτή τη στιγμή έχει επωμισθεί, μαζί με εμάς το δύσκολο έργο της ταυτοποίησης και αναγνώρισης των σορών», είπε αρχικά η Λεονταρή.

Τέμπη: Σοκαριστικά βίντεο του in από τον τόπο της τραγωδίας

«Είναι ένα πολύ δύσκολο έργο, γιατί οι σοροί είναι σε πάρα πολύ κακή κατάσταση, θα κρατήσει πάρα πολλές ώρες ίσως μέχρι το απόγευμα. Δυστυχώς συνεχίζουν να έρχονται σοροί από τον τόπο του δυστυχήματος. Αφού τελειώσει αυτό το επίπονο, για εμάς και για τις οικογένειες, στάδιο, μετά θα ξεκινήσουμε το έργο των νεκροψιών – νεκροτομών. Δυστυχώς δεν έχουν γίνει ακόμα ταυτοποιήσεις σορών. Είναι σοροί κυρίως νεαρών ατόμων. Έχουμε μέχρι στιγμής και 7 απανθρακωμένες σορούς. Έχουμε και διαμελισμένα άτομα. Δεν έχω εικόνα τραυματιών, ανήκω στο υπουργείο Δικαιοσύνης και μιλάω για τους νεκρούς ανθρώπους. Θυμίζει πολύ το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Έχουμε μία μαζικότητα, μία καταστροφή που δεν έχει ξαναδεί η Ελλάδα μετά τα αεροπλάνα Γιάκοβλεβ και Ήλιος»

«Με εντολή του κ. Τσιάρα, έρχεται και ο ιατροδικαστής κ. Καρακούκης από την Αθήνα ως γενικός προϊστάμενος στην Ελλάδα. Είμαστε όλοι εδώ για να επωμισθούμε αυτό το κομμάτι. Έχουμε 35 νεκρούς έως τώρα. Οι συνθήκες θανάτου θα διαπιστωθούν κατά τις νεκροτομές, αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρει η ταυτοποίηση και αναγνώριση των νεκρών. Οι περισσότεροι είναι νεαροί σε ηλικία. Είναι χρονοβόρα διαδικασία, και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην γίνουν λάθη και μην αποδοθεί μία σορός λάθος σε έναν οικείο», κατέληξε η κ. Λεονταρή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν

ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Από Μεγάλη Τετάρτη οι αιτήσεις για 70.000 voucher – Δικαιούχοι και διαδικασία
Επικαιρότητα |

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 70.000 voucher στις παιδικές κατασκηνώσεις - Δικαιούχοι και διαδικασία

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω