Στους 32 ανέρχονται οι νεκροί από τη φονική σύγκρουση επιβατικής με εμπορική αμαξοστοιχία έξω από τη Λάρισα.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής οι νεκροί πλέον ανέρχονται στους 32, ενώ στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 55 τραυματίες κάποιοι εκ των οποίων σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Τραγωδία στα Τέμπη – Σύγκρουση δύο τρένων με 29 νεκρούς και 85 τραυματίες

Πλέον οι έρευνες των διασωστών επικεντρώνονται στα δύο πρώτα βαγόνια που έχουν σχεδόν διαλυθεί από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης. Γερανοφόρα σηκώνουν τα βαγόνια προκειμένου να απεγκλωβίσουν ανθρώπους.

Στο σημείο επιχειρούν 150 πυροσβέστες, ενώ έχουν σπεύσει 40 ασθενοφόρα. Ακόμη, στο σημείο βρίσκονται 32 αστυνομικοί με 15 περιπολικά.

Αναλυτικά η τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

«Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού ατόμων, στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών παραμένει σε εξέλιξη. Οι προσπάθειες των Πυροσβεστικών Δυνάμεων αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, τα οποία έχουν ανατραπεί και εκεί παρουσιάζεται η μεγαλύτερη δυσκολία απεγκλωβισμού.

Η επιχείρηση των Πυροσβεστών στα συγκεκριμένα βαγόνια γίνεται με τη βοήθεια τεσσάρων ειδικών γερανοφόρων οχημάτων, που θα ανασηκώσουν τους συρμούς. Μέχρι στιγμής ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 32.

Από τους 85 τραυματίες που είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, παραμένουν για νοσηλεία οι 53, ενώ οι υπόλοιποι έχουν αποχωρήσει. Η Ελληνική Αστυνομία με τον ιατροδικαστή, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης στο Γενικό νοσοκομείο Λάρισας όπου μεταφέρονται οι σοροί.

Στο νοσοκομείο, βρίσκονται αξιωματικοί της Αστυνομίας μαζί με ειδικούς ψυχολόγους, προκειμένου να συνδράμουν στη διαδικασία και να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τους συγγενείς των θυμάτων. Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Συγγενείς επιβατών που αγωνιούν έξω από τα νοσοκομεία Λάρισας

Κορυφώνεται η αγωνία για τους συγγενείς των επιβαινόντων στην επιβατική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με εμπορικό τρένο στα Τέμπη με αποτέλεσμα τουλάχιστον 32 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και τουλάχιστον άλλοι 85 να τραυματιστούν.

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που ειδικά τα δύο πρώτα βαγόνια του τρένου έγιναν σμπαράλια με τους άνδρες τις πυροσβεστικής να αναζητούν εγκλωβισμένους και τυχόν επιζώντες στα συντρίμμια.

Μάλιστα η πλειοψηφία όσων ήταν στο τρένο ήταν νέοι άνθρωποι ενώ σοροί των νεκρών μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Λάρισας προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης.

Έξω από τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των δύο νοσοκομείων της Λάρισας, του Γενικού και του Πανεπιστημιακού, εκτυλίσσονται σκηνές βγαλμένες από αρχαία τραγωδία καθώς οι συγγενείς των επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας έχουν συγκεντρωθεί περιμένοντας να μάθουν κάποιο νέο για τους δικούς τους ανθρώπους.

Τα ασθενοφόρα δε σταματούν τις διακομιδές, αφού οι τραυματίες υπερβαίνουν τους 85, αρκετοί εκ των οποίων σοβαρά, άλλοι διασωληνωμένοι, άλλοι εγκαυματίες, άλλοι πολυτραυματίες με σοβαρά κατάγματα και τραύματα.

Bίντεο και μαρτυρίες από τη σύγκρουση

«Είχαμε σταματήσει, θα είχαμε μία ώρα καθυστέρηση γιατί ήταν μπροστά άλλο τρένο και απλά νομίζω τράκαραν και υπάρχουν τραυματίες», δήλωσε μία επιβάτης στο onlarissa.gr.

«Ξαφνικά ακούστηκε ένα μπαμ… τι να πω δεν ξέρω… δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε… το τρένο ήταν γεμάτο…», είπε ένας άλλος επιβάτης στο onlarissa.gr.

«Σπάζανε τζάμια και ούρλιαζαν οι άνθρωποι… Τα 2/3 ήταν γεμάτο… Δεν είδαμε τίποτε, απλά άρχισε το τρένο να τραντάζεται όλο και περισσότερο μέχρι που καταλήξαμε 45 μοίρες γωνία… Μπροστά το τρένο να φλέγεται ολόκληρο, είχε πέντε τραυματίες μόνο στο σημείο που ήμουν εγώ… Τα μπροστινά βαγόνια καταστράφηκαν ολοσχερώς… Καμένο σίδερο μόνο», είπε μεταξύ άλλων μάρτυρας στον ΣΚΑΪ.

Ο Παναγιώτης Σταφυλάς ήταν στο μοιραίο τρένο και μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» κι όσα περιγράφει ανατριχιάζουν: «Ήμουν στο βαγόνι 5 από τύχη , ενώ το εισιτήριο μου έλεγε βαγόνι 2. Την ώρα που έγινε εκείνο το ατύχημα εγώ κοιμόμουν, λίγα δευτερόλεπτα πριν από την σύγκρουση κάτι με ενοχλούσε και ξύπνησα. Και ξαφνικά καταλαβαίνω το απότομα φρενάρισμα και μία κυρία ήταν με αίματα στο πρόσωπο».

Σε ερώτηση αν υπήρχε φρενάρισμα ο επιβάτης εξήγησε ότι ήταν παρομοίωση φρεναρίσματος και δεν υπήρχε σταδιακή μείωση της ταχύτητας.

Για τον απεγκλωβισμό από το τρένο ο κ. Σταφυλάς περιέγραψε ότι αρχικά προσπάθησε να σπάσει τα παράθυρα, αλλά δεν τα κατάφερε και μετά με τους υπόλοιπους επιβάτες κατάφεραν να ανοίξουν μία πόρτα.

«Το πρώτο και το δεύτερο βαγόνι ήταν λιωμένα και έβγαινε δυνατή φωτιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την πληρότητα του τρένου ο επιβάτης εκτίμησε ότι το τρένο πρέπει να ήταν γεμάτο.

Στο ΑΤ Λάρισας ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ

Στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας οδηγήθηκε ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ Λαρίσης, στη βάρδια του οποίου συνέβη το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Στο τμήμα βρίσκονται και ο κλειδούχος του σταθμού, αλλά και ο εκπρόσωπος της Hellenic Train, με τους τρεις τους να εξετάζονται προανακριτικά.

Ο υπεύθυνος του σταθμού είναι ηλικίας περίπου 60 ετών, υπηρετούσε σε άλλα πόστα του ΟΣΕ και πριν από έναν μήνα έγινε σταθμάρχης Λάρισας.

Οι εννέα υπάλληλοι του ΟΣΕ που επέβαιναν στην αμαξοστοιχία μεταξύ των οποίων και οι μηχανοδηγοί είναι όλοι νεκροί.

Τα δύο πρώτα βαγόνια της αμαξοστοιχίας ήταν αυτά που ουσιαστικά διαλύθηκαν από τη σύγκρουση καθώς έχουν μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών και έπιασαν φωτιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν