Την έκδοση κοινού εμπράγματως ασφαλισμένου ομολογιακού δανείου (KOΔ) που θα φθάσει ως τα 250 εκατ. ευρώ ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της Trastor. Σκοπός του ΚΟΔ είναι, μεταξύ άλλων, η απόκτηση του κτηρίου «THE 80» στην οδό Μιχαλακοπούλου αρ. 80, στην Αθήνα και η αναχρηματοδότηση τεσσάρων εκ των υφιστάμενων δανείων της. Η  διάθεση του συνόλου των ομολογιών που πρόκειται να εκδοθούν, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, θα καλυφθεί πλήρως από την πλειοψηφούσα μέτοχο Τράπεζα Πειραιώς.

«Επιπλέον,» όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας «το Διοικητικό Συμβούλιο χορήγησε την κατ’ άρθρο 100 ν. 4548/2018, όπως ισχύει, ειδική άδεια για τη σύναψη συναλλαγής της Εταιρείας με συνδεδεμένο μέρος και ειδικότερα τη σύναψη της σύμβασης κάλυψης του ΚΟΔ, μετά των παραρτημάτων της, και κάθε άλλης σύμβασης ή εγγράφου μεταξύ της Εταιρείας και της μετόχου Τράπεζας Πειραιώς σχετικά με το ΚΟΔ. Αντικείμενο της σύμβασης κάλυψης αποτελεί η κάλυψη από τη μέτοχο τράπεζα του συνόλου (100%) των ομολογιών, εκάστης σειράς και επιμέρους έκδοσης, που θα εκδοθούν στο πλαίσιο του ΚΟΔ.

Trastor: Αυξήθηκε στα 392,3 εκατ. ευρώ το χαρτοφυλάκιο ακινήτων το 2022

»Η εν λόγω συναλλαγή υπηρετεί το εταιρικό συμφέρον, δεδομένου ότι συμβάλλει στην εξυπηρέτηση και προαγωγή του σκοπού της Εταιρείας και είναι δίκαιη και εύλογη για την Εταιρεία και τους μετόχους αυτής.

H πλειοψηφούσα μέτοχος Τράπεζα Πειραώς προέβη σε δήλωση, κατ’ άρθρο 100 παρ. 3 του Ν. 4548/2018, σύμφωνα με την οποία, δεν προτίθεται να ζητήσει τη σύγκληση γενικής συνέλευσης για να αποφασίσει αυτή το ζήτημα της παροχής της ειδικής άδειας του άρθρου 99 του ν. 4548/2018, όπως ισχύει. Δεδομένου ότι η ανωτέρω αναφερόμενη βασική πλειοψηφούσα μέτοχος κατέχει ποσοστό πλέον του 98% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας και το καταστατικό της Εταιρείας δεν προβλέπει μειωμένο ποσοστό για την άσκηση του δικαιώματος του άρθρου 100 παρ. 3 του ν. 4548/2018, όπως ισχύει, δεν υφίσταται άλλος μέτοχος που να κατέχει ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας τουλάχιστον 5%, ώστε να δύναται να ζητήσει τη σύγκληση γενικής συνέλευσης για να αποφασίσει για το ζήτημα αυτό. »

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις