Παραμένει προφυλακισμένη η Εύα Καϊλή για το σκάνδαλο του Qatargate, για δύο ακόμη μήνες.

Αυτό αποφάσισε πριν από λίγο το προδικαστικό συμβούλιο στις Βρυξέλλες, ενώ λίγο νωρίτερα αποφασίστηκε να παραμείνει προφυλακισμένος και ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλλα, για έναν μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την προηγούμενη απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου, στις 16 Φεβρουαρίου, με την οποία είχε παραταθεί κατά δύο μήνες η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή, ο συνήγορός της Σβεν Μαρί είχε ασκήσει έφεση.

Η υπεράσπιση της Εύας Καϊλή έχει ζητήσει την αποφυλάκισή της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Αναφορικά με τον Μαρκ Ταραμπέλλα παραμένει προφυλακισμένος.

Ο Βέλγος ευρωβουλευτής κατηγορείται κυρίως για «διαφθορά» στην υπόθεση τουQatargate, προφυλακίστηκε τον Φεβρουάριο στο πλαίσιο της έρευνας που αφορά  υποψίες ανάμειξης του Κατάρ και του Μαρόκο στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Μόλις μάθαμε ότι η δικαιοσύνη αποφάσισε να παραμείνει ο Mαρκ Ταραμπέλα υπό κράτηση. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να βγάλουμε έναν αθώο από τη φυλακή διότι, θυμηθείτε, ο Mαρκ Ταραμπέλα είναι αθώος, δεν έχει τίποτα να ντρέπεται και δεν έχει λάβει ποτέ χρήματα ούτε δώρα σε αντάλλαγμα για τις απόψεις του», αναφέρεται στην ανακοίνωση των συνηγόρων του.

Η ανακοίνωση της εισαγγελίας του Βελγίου:

«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, οι Eύα Καϊλή και Μαρκ Ταραμπέλα, μέλη της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης, κατηγορούμενοι για διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, εμφανίστηκαν στις 28 Φεβρουαρίου ενώπιον του Εφετείου. Η προδικαστική κράτηση των δύο αυτών υπόπτων παρατάθηκε κατά δύο και ένα μήνα αντίστοιχα. Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν προς το παρόν περαιτέρω πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τυχόν νέες εξελίξεις με δελτίο τύπου».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα