Εγκρίθηκε τελικά σήμερα, όπως αναμενόταν, από τη γενική συνέλευση της MIG η συμφωνία μεταβίβασης της Attica Group από τη MIG στη Strix, θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς.

Η επαναληπτική γενική συνέλευση της MIG στην οποία το ποσοστό απαρτίας ανήλθε σε 47,58%, υπερψήφισε την πρόταση της διοίκησης με ποσοτό 85,3% επί τα παρευρισκομένων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος αποχώρησε πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, ο οποίος ωστόσο εμφανίστηκε στη διαδικασία ανέλυσε τις θέσεις του.

Πειραιώς: Στο 54,7% το ποσοστό της στη MIG

Ειδικότερα, η γενική συνέλευση της MIG ψηφίσε τα παρακάτω:

Α. Την πώληση της θυγατρικής αΑttica Group στην Strix με παράλληλη διαγραφή δανείων της MIG.

Β. Το reverse split της μετοχής, καθώς 30 παλαιές μετοχές θα συμπτυχθούν σε μια νέα. Επίσης, η νέα ονομαστική αξία της μετοχής διαμορφώθηκε στο 0,40 ευρώ, με αποτέλεσμα της διαγραφή συσσωρευμένων ζημιών.

Γ. Την έκδοση stock options προς όφελος μελών του διοικητικού συμβουλίου και στελεχών του ομίλου, αξίας έως 1,563 εκατ. μετοχών με τιμή εξάσκησης τα 0,40 ευρώ.

Το ποσοστό της Τράπεζας Πειραιώς

Σήμερα επίσης, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίονωσε ότι προχώρησε στην απόκτηση 1.983.785 μετοχών της MIG μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην τιμή 0,2170 ευρώ ανά μετοχή, που ισούται με την τιμή της Δημόσιας Πρότασης.

Κατόπιν αυτού η κατέχει πλέον 514.082.326 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ποσοστό 54,7181 % επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Marfin Investment Group A.E Συμμετοχών.

Τα ασφαλιστικά μέτρα

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη κατατέθηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και έκτακτου ελέγχου κατά της MIG ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών από τους μετόχους, οι οποίοι ενεργούντες συντονισμένα εκπροσωπούν συνολικό ποσοστό 12,99% των δικαιωμάτων ψήφου της, ήτοι η εταιρεία «Warrior Shipping Ltd» που ελέγχεται από την κα Δέσποινα Ηλιοπούλου, η εταιρεία «Multiway Investments Ltd» που ελέγχεται από τον κ. Αντώνη Κλεάνθους και οι κ.κ. Ηλίας Μπέζας και Γεώργιος Κανελλόπουλος.

Τα ασφαλιστικά μέτρα απορρίφθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Οι μέτοχοι μειοψηφίας της MIG, οι οποίοι ελέγχουν το 12,99% και συσπειρώνονται γύρω από την οικογένεια Ηλιόπουλου έχουν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας την αναστολή της συμφωνίας μεταβίβασης της Attica Group από τη MIG στην Strix, θυγατρική της Πειραιώς, ενώ έχει ζητήσει να ελεγχθεί η MIG για τις χρήσεις 2020, 2021 και 2022. Και οι δύο αιτήσεις συνοδεύονταν από αιτήσεις προσωρινών διαταγών οι οποίες και απορρίφθηκαν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις