Για «μεγάλες προσδοκίες» στην πρόοδο των συνομιλιών μεταξύ Ιράν και Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) έκανε λόγο ο επικεφαλής του Οργανισμού, εστιάζοντας το ενδιαφέρον σε δύο ομάδες σημαντικών ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένων επιστημονικών θεμάτων.

Ο Ραφαέλ Γκρόσι ξεκίνησε χθες συναντήσεις στην Τεχεράνη, που σύμφωνα με διπλωμάτες έχουν στόχο να πιέσουν το Ιράν να συνεργαστεί σε έρευνα του IAEA για ίχνη εμπλουτισμένου ουρανίου που βρέθηκαν σε μη δηλωμένες τοποθεσίες.

Ουρές για την νέα αγορά πετρελαίου μετά το εμπάργκο στη Ρωσία- Ποιοι κερδίζουν

Πυρηνικό πρόγραμμα

«Μιλώντας γενικά, υπάρχουν δύο ομάδες ζητημάτων που είναι σημαντικά. Προφανώς, υπάρχει μεγάλη προσδοκία για το κοινό μας έργο προκειμένου να προχωρήσουμε σε θέματα πάνω στα οποία εργάζονται το Ιράν και ο Οργανισμός, για να αποσαφηνίσουμε και να φέρουμε αξιόπιστες εγγυήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα στο Ιράν», δήλωσε ο Γκρόσι σε δημοσιογράφους στην Τεχεράνη.

«Η δεύτερη ομάδα ζητημάτων, που είναι πολύ σημαντική, έχει να κάνει με την επιστημονική, την τεχνική συνεργασία που έχουμε και που θα συνεχίσουμε να έχουμε το Ιράν», δήλωσε ο Γκρόσι, που μιλούσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μοχάμεντ Εσλαμί, τον επικεφαλής της ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας.

Σύμφωνα με τον Γκρόσι, οι συνομιλίες λαμβάνουν χώρα σε ένα «κλίμα προσπαθειών, ειλικρίνειας και συνεργασίας».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους