Στην Ιορδανία αφίχθη σήμερα Κυριακή ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, μια επίσκεψη που σηματοδοτεί την αρχή μιας περιοδείας στη Μέση Ανατολή, η οποία θα τον φέρει επίσης στο Ισραήλ και την Αίγυπτο. Η περιοδεία αυτή θεωρείται ως μια επίδειξη υποστήριξης προς τους κύριους περιφερειακούς συμμάχους των ΗΠΑ απέναντι στην εντεινόμενη απειλή του Ιράν, σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Πριν από την αναχώρησή του σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό Twitter ο Όστιν έγραψε ότι θα συναντηθεί με σημαντικούς ηγέτες και «θα επαναβεβαιώσει τη δέσμευση των ΗΠΑ στην περιφερειακή σταθερότητα και την προώθηση των κοινών συμφερόντων των συμμάχων και εταίρων μας».

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πριν από την επίσκεψη ότι οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στην απειλή που συνιστά το Ιράν για την περιφερειακή σταθερότητα η οποία μεγαλώνει και στην προώθηση της πολυμερούς συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας με την ολοκληρωμένη αεροπορική και πυραυλική άμυνα.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί η «πλήρης αξιολόγηση των απειλών που σχετίζονται με το Ιράν», ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος στον επίσημο ιστότοπο του Πενταγώνου πριν από την επίσκεψη.

«Οι απειλές αυτές περιλαμβάνουν τον εξοπλισμό, την εκπαίδευση και τη χρηματοδότηση βίαιων ομάδων του Ιράν, την επιθετικότητα στη θάλασσα, τις απειλές στον κυβερνοχώρο, το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του και τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη», προσέθεσε.

Στο Ισραήλ, ο Όστιν θα εκφράσει επίσης τις ανησυχίες του για την έξαρση της βίας στη Δυτική Όχθη που έχει θορυβήσει την Ιορδανία και τους Άραβες ηγέτες και θα διεξάγει διπλωματικές συνομιλίες για την αποκλιμάκωση των εντάσεων ενόψει των μουσουλμανικών και εβραϊκών θρησκευτικών εορτών, σύμφωνα με τους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα