Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, στο περιθώριο της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για τις Λιγότερο Αναπτυγμένες Χώρες, που πραγματοποιείται στην Ντόχα του Κατάρ.

Κατάρ: Η επιρροή εκτείνεται μέχρι το Βερολίνο

Αντικείμενο της συνομιλίας που είχαν οι δύο πολιτικοί αποτέλεσαν οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων σε Τουρκία και Ελλάδα και η επανέναρξη της θετικής ατζέντας, η οποία είχε αναβληθεί πέρυσι το καλοκαίρι, που περιλαμβάνει 25 θεματικές, σε οικονομικούς, επιχειρηματικούς και εμπορικούς κλάδους των δύο χωρών.

Ο κ. Φραγκογιάννης συμμετέχει στη Διάσκεψη του ΟΗΕ εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό και θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στην Ολομέλεια, ενώ θα συμμετάσχει και σε δύο στρογγυλές τράπεζες.

Σειρά επαφών Φραγκογιάννη στην Ντόχα

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία πραγματοποιεί συναντήσεις με σειρά ηγετών από δεκάδες χώρες, με αντικείμενο την ενδυνάμωση των επιχειρηματικών και εμπορικών σχέσεων.

Και παράλληλα, προωθεί την υποστήριξη της υποψηφιότητας της Ελλάδας στην προσπάθεια για την εκλογή της στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ως μη μόνιμο μέλος, για τη διετία 2025-26.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα