Σε αυξήσεις μισθών για περισσότερους από 16.000 εργαζόμενους στη Βρετανία ανακοίνωσε ότι προχωράει η αλυσίδα καφέ Costa Coffee που ανήκει στην Coca-Cola Company.

Οι αυξήσεις

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τον βασικό μισθό για τους εργαζόμενους στα 1.520 καταστήματά της στη Βρετανία από 10 λίρες την ώρα σε 10,70 λίρες την ώρα από την 1η Απριλίου.

Καφές, μπύρα και αναψυκτικά: Ο «πόλεμος» των πολυεθνικών στην ελληνική αγορά

Οι πιο έμπειροι baristas θα δουν τη βασική αμοιβή τους να αυξάνεται από 10,53 λίρες σε τουλάχιστον 11,23 λίρες την ώρα, ανάλογα με τη θέση που έχουν και το κατάστημα στο οποίο δουλεύουν.

Συνολικά οι αποδοχές των εργαζομένων θα αυξηθούν μεταξύ 6,1% και 7,3% εξαιρουμένων των μπόνους ήτοι 6,7% κατά μέσο όρο.

Σύμφωνα με την Costa Coffee η εταιρεία αύξησε τους μισθούς και τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο του 2022, με αποτέλεσμα το βασικό ωρομίσθιο να αυξάνεται συνολικά σε περισσότερο από 14% από 9,36 λίρες σε 10,70 λίρες.

Τα έξτρα

Ακόμη, το προσωπικό που θα ολοκληρώνει ένα εισαγωγικό πρόγραμμα εκπαίδευσης θα λαμβάνει επιπλέον 20p την ώρα πέρα από τη νέα βασική τιμή, με τους πιο έμπειρους barista – Barista Maestros – να βλέπουν ώθηση 50p την ώρα.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, ότι τα τρία τέταρτα του προσωπικού θα αμοίβονται με τουλάχιστον 10,90 λίρες την ώρα από τον Απρίλιο.

Προσφέρει επίσης προνόμια, όπως μπόνους μετρητών που συνδέεται με την απόδοση μεμονωμένων καταστημάτων, συν δωρεάν ποτά έκπτωση στο μενού προσωπικού μεταξύ 25% και 50%.

Έχει προηγηθεί την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωση του ανταγωνιστή της Costa Coffee, Pret A Manger, ότι αυξάνει κατά 2,9% τους μισθούς, από 10,30 λίρες σε 10,60 λίρες την ώρα.

Ο πληθωρισμός στη Βρετανία βρίσκεται στο 10,1%, ελαφρώς χαμηλότερα από το υψηλό του 11,1% τον περασμένο Οκτώβριο, εκτοξεύοντας το κόστος ζωής.

Οι εργοδότες έσπευσαν να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση ενόψει της αύξησης του κατώτατου ωρομίσθιου κατά 9,7% σε 10,42 λίρες από την 1η Απριλίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή