Οι venture capitalists προτιμούν πλέον τους ανθρώπους της πολιτικής αντί για τα αστέρια των ρεάλιτι.

Η άνοδος των επιτοκίων και η πτώση των αποτιμήσεων ανάγκασαν τους επενδυτές startup να προχωρήσουν πέρα ​​από τα κρυπτονομίσματα και να προσκολληθούν σε πιο χρήσιμες ιδέες όπως η πράσινη ενέργεια και η υγειονομική περίθαλψη, όπως προκύπτει από τη ρητορική που κυριάρχησε σε ένα πρόσφατο confab. Η στενή χρηματοδότηση απαιτεί νηφάλια ανάλυση.

Εκατοντάδες κορυφαίοι επενδυτές επιχειρηματικών συμμετοχών συνέρρευσαν στο Λος Άντζελες αυτή την εβδομάδα για να συγκεντρωθούν σε μια διήμερη βραδιά για την ελίτ της τεχνολογίας.
Το σκηνικό φέτος, ωστόσο, περιελάμβανε δυσοίωνα στοιχεία: τα Venture funds συγκέντρωσαν περίπου 21 δισεκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους από περιορισμένους εταίρους, σύμφωνα με τον Preqin, σημειώνοντας ένα χαμηλό εννέα ετών. Για το 2022, οι εταιρείες που υποστηρίζονται από venture εισέπραξαν σχεδόν 240 δισεκατομμύρια δολάρια για τα ταμεία τους, 31% χαμηλότερα από το ρεκόρ των 345 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021, σύμφωνα με το Reuters.

Φέτος, θέματα όπως η πράσινη τεχνολογία και η καινοτομία στον τομέα της υγείας ήταν στην πρώτη γραμμή της συζήτησης.

Πλήθη συγκεντρώθηκαν στο θέατρο του Μουσείου Κινηματογραφικών Ταινιών για να ακούσουν μια περιγραφή της πραγματικότητας για την κλιματική αλλαγή από τον πρώην αντιπρόεδρο Αλ Γκορ. Η ζοφερή αυτή διάθεση σηματοδότησε μια αλλαγή από πέρυσι, όταν η σταρ των ριάλιτι Πάρις Χίλτον ανέβηκε στη σκηνή για μια συνομιλία με ένα στέλεχος της Coinbase σχετικά με τα NFTs και έναν επενδυτή της SoftBank που συμβουλεύει τους VC για το πώς να ξεχωρίζουν «όταν όλοι έχουν δισεκατομμύρια δολαρίων».

Υπήρχαν ακόμη ακροβατικές παραστάσεις και άλλες φανφάρες, αλλά ήταν διάχυτη η αίσθηση ότι οι επιχειρηματίες κεφαλαίων προσπαθούν να αξιολογήσουν τους κινδύνους πιο προσεκτικά δείχνοντας περισσότερη δέουσα επιμέλεια και επιβραδύνοντας τον ρυθμό τους για να αφιερώσουν χρόνο λαμβάνοντας υπόψη τις ευρύτερες επιπτώσεις των επενδύσεών τους.

Αυτό αντικατοπτρίζεται στο πού βάζουν τα χρήματά τους. Η τεχνητή νοημοσύνη, τα ακίνητα και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ήταν οι τομείς που προσέλκυσαν τους μεγαλύτερους γύρους χρηματοδότησης τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το Crunchbase.

Σε ένα πάνελ συμμετείχαν στελέχη τριών νεοφυών επιχειρήσεων στον πολυσύχναστο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής επιστήμονα στον ανταγωνιστή του OpenAI Cohere, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις για να συγκεντρώσει χρηματοδότηση με αποτίμηση 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων .

Αρκετές συνομιλίες επί σκηνής, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής προϊόντος της Adobe, Scott Belsky, και του ιδρυτή του Reddit, Alexis Ohanian, έθιξαν τον τρόπο με τον οποίο τα στελέχη τεχνολογίας προσπαθούν να αποφύγουν την αναδημιουργία του φαύλου κύκλου που βοήθησε στη διοχέτευση εκατομμυρίων δολαρίων σε κρυπτονομίσματα .

Η γενική εταίρος συγκριτικής αξιολόγησης Sarah Tavel, η οποία ηγήθηκε των επενδύσεων της εταιρείας της στην εταιρεία ανάλυσης blockchain Chainalysis και την startup NFT Sorare, σημείωσε ότι το βάρος της απόδειξης έχει πλέον μετατεθεί στους ιδρυτές για να δείξουν ότι τα προϊόντα τους επιλύουν προβλήματα του πραγματικού κόσμου.

Και ακόμη και η Hailey Bieber, περισσότερο γνωστή ως μοντέλο και influencer στα social media, ήρθε για να μιλήσει για τις επιχειρήσεις – συγκεκριμένα, για τη άνοδο του brand της στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας της στα «οκταψήφια» έσοδα μέσα σε λίγους μήνες.

Ενώ οι VC μπορεί να μην εγκαταλείψουν τις πιο επιπόλαιες κακίες τους, το σκληρό περιβάλλον θα τους αναγκάσει να ακολουθήσουν μια πιο πειθαρχημένη αντιμετώπιση.

REUTERS BREAKINGVIEWS

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Partners