Η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι τα δημοσιεύματα για το ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις που έγιναν πέρυσι στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, υπογραμμίζουν την ανάγκη να απαντηθούν τα ερωτήματα της Μόσχας για το τί συνέβη.

Nord Stream: Φιλοουκρανική οργάνωση έκανε την επίθεση, εκτιμούν οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ

Σε δήλωση, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα τονίζει ότι αυτοί που ευθύνονται για τις διαρροές στα μέσα ενημέρωσης θέλουν να εκτρέψουν την προσοχή του κόσμου και να αποφύγουν μια σωστή έρευνα.

Nord Stream: Φιλοουκρανική οργάνωση έκανε την επίθεση

Νέες πληροφορίες, που εξετάστηκαν από Αμερικανούς αξιωματούχους, υποδηλώνουν ότι μια φιλοουκρανική ομάδα πραγματοποίησε την επίθεση στους αγωγούς Nord Stream πέρυσι, κάνοντας ένα βήμα προς τον προσδιορισμό της ευθύνης για μια πράξη δολιοφθοράς, η οποία έχει μπερδέψει τους ερευνητές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού εδώ και μήνες και έχει ανοίξει μία νέα σύγκρουση μεταξύ Δύσης και Ρωσίας.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με τους New York Times, δήλωσαν ότι δεν έχουν αποδείξεις πως ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ή οι κορυφαίοι υπασπιστές του συμμετείχαν στην επιχείρηση, ή ότι οι δράστες ενεργούσαν υπό την καθοδήγηση οποιουδήποτε ουκρανού κυβερνητικού αξιωματούχου.

Η επίθεση στους αγωγούς φυσικού αερίου, οι οποίοι συνδέουν την Ρωσία με τη Δυτική Ευρώπη, τροφοδότησε δημόσιες εικασίες σχετικά με το ποιος έφταιγε, από τη Μόσχα έως το Κίεβο και από το Λονδίνο έως την Ουάσιγκτον, και παρέμεινε ένα από τα πιο σημαντικά άλυτα μυστήρια του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια