Σταθερή αξία θεωρείται η Κύπρος για την στρατηγική της Εurobank και ειδικά τώρα που η τράπεζα είναι ένα βήμα πριν από την απόκτηση πέραν του 30% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Τράπεζας.

Οι χθεσινές δηλώσεις του Σταύρου Ιωάννου, αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου της Eurobank, Group COO & διεθνών δραστηριοτήτων, με αφορμή την αποχώρηση του ελληνικού ομίλου από τη Σερβία, ήρθαν να τονίσουν ότι Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρος είναι οι αγορές που έχει συστημική παρουσία η Eurobank και εφαρμόζεται στρατηγική για την επίτευξη ακόμα υψηλότερων αποδόσεων.

Σε ποιες χώρες ενισχύεται η παρουσία της Eurobank

Όπως τονίζει ο κ. Ιωάννου, η Εurobank υλοποιεί σταθερά και με συνέπεια μία στρατηγική ενίσχυσης της παρουσίας της εκτός Ελλάδας. «Κοιτάμε πάντα δύο βήματα μπροστά και παραμένουμε ανοιχτοί σε νέες ευκαιρίες» σημειώνει. Στις τρεις αγορές, που στοχεύει ο Όμιλος, ο κ. Ιωάννου υπογραμμίζει πως η Eurobank διατηρεί συστημική παρουσία, με υψηλό μερίδιο αγοράς, ενώ αποτελεί στρατηγική στόχευση η ενίσχυση των θέσεών της, εξετάζοντας διαρκώς νέες ευκαιρίες και πιθανές εξαγορές.

Όπως αναφέρει το philenews.com, η προεκλογική περίοδος στην Κύπρο δεν επέτρεπε κινήσεις από τον ελληνικό όμιλο, καθώς η οποιαδήποτε μετοχική επέκταση, πέρα από τη συμφωνία των υπολοίπων μετόχων, προϋποθέτει και ενημέρωση των πολιτειακών και θεσμικών παραγόντων. Οι εξελίξεις προς το παρόν έχουν σταματήσει μία ημέρα πριν από το τέλος του 2022, όταν η Eurobank ανακοίνωσε πως αγόρασε ακόμα 3,2% των μετοχών της Ελληνικής Τράπεζας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις