Στο σφυρί βγαίνει το αρχοντικό του Γκρίνουιτς ή αλλιώς «γκρίζα χήνα», με τιμή πώλησης τα 34 εκατομμύρια δολάρια.

Η Sidney Frank Importing έγινε παγκοσμίως γνωστή όταν δημιούργησε τη βότκα Grey Goose το 1997 και την πούλησε στην Bacardi για «περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια» το 2004, όπως αναφέρει στο Bloomberg o ανιψιός του Σίντνει, Τζον Φρανκ, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος της εταιρείας την εποχή της μεταβίβασης. «Ήταν ένα win-win deal για τον πωλητή και τον αγοραστή, γεγονός που με βοήθησε να αποκτήσω επιπλέον ρευστότητα και έτσι αποφάσισα να αναβαθμίσω το σπίτι μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Terraces in Mustique»: Το ακριβότερο ακίνητο της Καραϊβικής [εικόνες – video]

Ενα αρχοντικό 5.450 τ.μ.

Το αρχοντικό 5.450 τετραγωνικών μέτρων σε 19 στρέμματα στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ, χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να κατασκευαστεί. Σχεδιασμένο με αυτό που ο αρχιτέκτονας ονομάζει «υψηλό γεωργιανό στυλ», περιέχει ένα μεγάλο κεντρικό κτίριο που πλαισιώνεται από δύο συμμετρικές πτέρυγες. Υπάρχει επίσης μια μεγάλη πισίνα και ένα υπόγειο γκαράζ που μπορεί να χωρέσει 30 αυτοκίνητα.

Τώρα, 14 χρόνια αργότερα, με τα παιδιά του πλέον ενήλικα και την κύρια κατοικία του στη Φλόριντα, ο Φρανκ αποφάσισε να το πουλήσει. Έχει καταχωρήσει το σπίτι για 33,8 εκατομμύρια δολάρια. «Ήταν καιρός να προχωρήσουμε», λέει ο Φρανκ. «Θα σου πω — σίγουρα θα μου λείψει αυτό το σπίτι γιατί δεν θα ζήσω ποτέ ξανά το ίδιο καλά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το χτίσιμο ενός παλατιού

Ο Φρανκ βρήκε ένα ακίνητο μόλις 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο του Γκρίνουιτς. Πριν εμφανιστεί, οι ιδιοκτήτες του είχαν λάβει έγκριση να το υποδιαιρέσουν σε τέσσερα οικόπεδα. Είχαν φτιάξει έναν κεντρικό δρόμο για να φτάνει  και στα τέσσερα επιμέρους κομμάτια, «και αυτός εξακολουθεί να λειτουργεί ως δρόμος μου», λέει.

«Μας άρεσε η ιδέα ότι θα μπορούσαμε να βάλουμε το σπίτι μακριά από το δρόμο για προστασία της ιδιωτικής ζωής, και χρησιμοποιήσαμε τα μπροστινά δύο οικόπεδα, που είναι πέντε στρέμματα το καθένα, ως ενδιάμεσο, για να κοιτάζουμε απλώς τις ομορφιές της ​​φύσης. Το πίσω οικόπεδο του αρχοντικού εφάπτεται στο γήπεδο γκολφ του Round Hill Club.

Μέσω κοινών γνωστών, ο Φρανκ γνώρισε τον αρχιτέκτονα Paul Marchese, τον αρχιτέκτονα του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου που είχε δημιουργήσει κατάστημα στην πόλη.

«Τον βρήκα να είναι πολύ δημιουργικός και να έχει μεγάλη αίσθηση συμμετρίας», αναφέρει.

Απαράμιλλη ποιότητα

Αν και ο Φρανκ αγόρασε το οικόπεδο το 2005 και το σπίτι δεν ολοκληρώθηκε μέχρι το 2009, μεγάλο μέρος του χρόνου αφιερώθηκε, λέει, στην αδειοδότηση, τον σχεδιασμό και την προετοιμασία του ακινήτου για κατασκευή. Λέει ότι έκοψαν «περίπου 20 ή 30 δέντρα» για να ετοιμάσουν το ακίνητο. Έκοψε τα δέντρα σε σανίδες, τα έστειλε σε έναν κλίβανο στο Νιου Χάμσαϊρ και στη συνέχεια, μόλις ήταν έτοιμα, τα τοποθέτησαν ως δάπεδο στο σπίτι.

«Ολόκληρο το σπίτι είναι αξιοσημείωτο», λέει. «Τα παράθυρα είναι όλα ηχομονωμένα, οι τοίχοι είναι όλοι διπλάσιοι από όσο πρέπει, όχι μόνο εξωτερικοί αλλά και εσωτερικοί τοίχοι. Η ποιότητα κατασκευής είναι απαράμιλλη – δεν γλιτώθηκε κανένα κόστος».

Εκείνη την εποχή, ο Φρανκ λέει, «Είχα τρία παιδιά στο σπίτι κα ήθελα ιδιωτικότητα, ήθελα ένα γυμναστήριο και μια αίθουσα προσομοιωτή (γκολφ και οδήγησης) και φυσικά το μεγάλο γκαράζ. Η λίστα επιθυμιών μας απλώς επεκτάθηκε στο σπίτι των ονείρων μας», περιγράφει.

Μαζί με τέσσερα υπνοδωμάτια για τον ίδιο και τα παιδιά, το σπίτι έχει τουλάχιστον τρία υπνοδωμάτια για τοπροσωπικό που περιλαμβάνει έναν σεφ, μια νταντά και μια οικονόμο. Συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού στην πισίνα, το ακίνητο διαθέτει 10 υπνοδωμάτια, 14 πλήρη μπάνια και 5 wc, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τα μεγάλα πάρτι

Το ισόγειο είναι αφιερωμένο σε χώρους διασκέδασης. «Όταν μέναμε εκεί, κάναμε μεγάλα πάρτι», λέει ο Φρανκ. «Προσκαλέσαμε 250 άτομα και το σπίτι μπόρεσε να τους χωρέσει άνετα». Οι επισκέπτες εισέρχονται σε μια τεράστια αίθουσα με διπλή σκάλα. υπάρχει τραπεζαρία, βιβλιοθήκη, επίσημο σαλόνι, οικογενειακό δωμάτιο και τεράστια αίθουσα ψυχαγωγίας με μπαρ.

Ο δεύτερος όροφος είναι αφιερωμένος σε υπνοδωμάτια, συμπεριλαμβανομένης μιας κύριας σουίτας με τέσσερα δωμάτια που καταλαμβάνει μια ολόκληρη πτέρυγα του σπιτιού. Οι λεπτομέρειες του σχεδιασμού περιλαμβάνουν περίτεχνα προσαρμοσμένα καλούπια σε σχεδόν κάθε δωμάτιο, μαρμάρινο φουαγιέ, συνδυασμό παρκέ και δαπέδου από σκληρό ξύλο και λεπτεπίλεπτα εντοιχισμένα ντουλάπια.

Το αγαπημένο του γκαράζ

Ένα γυμναστήριο και μια αίθουσα παιχνιδιών καταλαμβάνουν ολόκληρο τον επάνω όροφο. Αλλά είναι το υπόγειο που ενθουσιάζει περισσότερο τον Φρανκ.

«Η αίθουσα συλλογής αυτοκινήτων βρίσκεται κάτω από το πίσω αίθριο, έξω από το αποτύπωμα του σπιτιού», λέει, και κατασκευάστηκε έτσι ώστε να υπάρχουν ελάχιστες κολώνες μέσα στη συλλογή του από κλασικά αυτοκίνητα, η οποία περιλαμβάνει μια ποικιλία από Porsche.Για την καθημερινή οδήγηση, υπάρχει ένα επιπλέον γκαράζ τριών αυτοκινήτων στο επίπεδο του εδάφους, επίσης χωρίς κολώνες.

Ιδιωτικό καταφύγιο

Ο Φρανκ και η οικογένειά του χρησιμοποιούσαν το σπίτι για διασκέδαση, αλλά το διατήρησαν και ως ιδιωτικό καταφύγιο. Οδηγούσαν καρτ γύρω από το δρόμο με τα παιδιά τους, περνούσαν τα καλοκαίρια στην τεράστια πισίνα (η οποία διαθέτει παιδική πισίνα και υδρομασάζ) και απολάμβαναν τα μονοπάτια πεζοπορίας που είναι  χτισμένα μέσα στο ακίνητο και «περνάνε»μέσα από τις δασώδεις περιοχές στα μπροστινά οικόπεδα. Αλλά μετά, λέει, «ήταν καιρός να περάσω σε μια πιο ζεστή θερμοκρασία και τα παιδιά μεγάλωσαν».

Μιλώντας από το σπίτι του στη Φλόριντα, ακούγεται θλιμμένος. «Όταν έμενα εκεί, κατέβαινα στη συλλογή αυτοκινήτων μου. Τώρα, πρέπει να μπω σε ένα αυτοκίνητο και να οδηγήσω σε μια αποθήκη. Τι δεν θα του λείψει; «Οι χειμώνες και το κρύο».

Ο Φρανκ αρχικά εισήγαγε το σπίτι τον περασμένο Ιούλιο (επίσης για 33,8 εκατομμύρια δολάρια), τελικά το έβγαλε από την αγορά και τώρα το ξανάβαλε.

Χρειάζεται χρόνος για να πουλήσεις ένα υπέροχο σπίτι», λέει. «Δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί αγοραστές εκεί έξω που θέλουν να ξοδέψουν 34 εκατομμύρια δολάρια σε ένα σπίτι». Υπάρχει μόνο ένα σπίτι στον ταχυδρομικό του κώδικα που είναι πιο ακριβό.

Φωτογραφίες, Πηγή: bhsusa.com

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News