Θα καθυστερήσει τη δημοσίευση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων της για το 2022, όπως ανακοίνωσε η Credit Suisse. Ο λόγος, αναφέρεται, για αυτή την καθυστέρηση, είναι ότι την Τετάρτη το βράδυ κλήθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ το βράδυ της Τετάρτης.

Credit Suisse: Στο στόχαστρο των αρχών δηλώσεις του προέδρου της για τις εκροές κεφαλαίων

Στην ανακοίνωσή της, η ελβετική τράπεζα που αντιμετωπίζει κυκεώνα προβλημάτων, αναφέρει ότι η συζήτηση αφορούσε τις επισημάνσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με την «τεχνική αξιολόγηση των αναθεωρήσεων που είχαν γνωστοποιηθεί προηγουμένως στις ενοποιημένες καταστάσεις ταμειακών ροών κατά τα έτη που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου 2020 και 2019, καθώς και σχετικούς ελέγχους».

«Η διοίκηση πιστεύει ότι είναι συνετό να καθυστερήσει για λίγο τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της προκειμένου να επεξεργαστεί καλύτερα τις παρατηρήσεις που δέχθηκε.  Επιβεβαιώνουμε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του 2022, όπως είχαν δημοσιευτεί στις 9 Φεβρουαρίου 2023, δεν επηρεάζονται από τα παραπάνω», επεσήμανε η τράπεζα.

Τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα ήταν προγραμματισμένο να δημοσιευτούν σήμερα 9 Μαρτίου.

Στις 9 Φεβρουαρίου, η Credit Suisse ανέφερε μια τεράστια καθαρή ζημιά για ολόκληρο το 2022, ύψους 7,3 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (7,8 δισεκατομμύρια δολάρια) και προέβλεψε άλλη μια «σημαντική» απώλεια ολόκληρου του έτους για φέτος.

Τον προηγούμενο Οκτώβριο εξήγγειλ ένα σχέδιο για την απλοποίηση και τη μετατροπή της σε μια προσπάθεια να επιστρέψει σε σταθερή κερδοφορία, μετά από χρόνια υποαπόδοση στο επενδυτικό της κομμάτι και μια σειρά από αστοχίες κινδύνου και συμμόρφωσης.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, η ελβετική ρυθμιστική αρχή FINMA συμπέρανε ότι η Credit Suisse «παραβίασε σοβαρά τις εποπτικές της υποχρεώσεις» σχετικά με μια επιχειρηματική σχέση με την εταιρεία χρηματοδότησης της αλυσίδας εφοδιασμού Greensill Capital που κατέρρευσε.

Αποχώρηση του μεγαλύτερου μετόχου

Υπενθυμίζεται ότι στα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελβετικός κολοσσός προστέθηκε και η αποχώρηση από το μετοχικό του κεφάλαιο της Harris Associates, πουλώντας ολόκληρο το μερίδιο που κρατούσε ακόμη στην ελβετική τράπεζα.

Όπως γνωστοποίησε ο επικεφαλής επενδύσεων για διεθνείς μετοχές της Harris Associates, ο μέτοχος απέσυρε εδώ και 3-4 μήνες τα κεφάλαιά του από την επένδυση στην Credit Suisse.

Η Harris Associates ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος της Credit Suisse για πολλά χρόνια, αλλά είχε μειώσει τη συμμετοχή της από το 10% στο 5% στα τέλη του 2022.

Η μετοχή της Credit Suisse έχει απωλέσει περίπου το 95% της αξίας της από το καλοκαίρι του 2007. Η τράπεζα έχασε το ράλι των ευρωπαϊκών τραπεζών που ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου έτους όταν η νομισματική σύσφιγξη ενίσχυσε τις προοπτικές κερδοφορίας δανεισμού.

Ητράπεζα βρίσκεται σε μια διαδικασία έντασης των προσπαθειών να κερδίσει πίσω πελάτες και να ανακόψει μια έξοδο ανώτατων στελεχών που έχει προκαλέσει πλήγμα στην επιχειρηματική της δραστηριότητα, την οποία θεωρεί κλειδί για την αναβίωσή της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή