Κατά 53% αυξήθηκαν το 2022 οι απολαβές του απερχόμενου CEO της Shell, Ben van Beurden, ο οποίος την περσινή χρονιά έλαβε συνολικά 9,7 εκατ. λίρες, εν μέσω κερδών ρεκόρ για τον ενεργειακό κολοσσό.

Shell: Σε ιστορικό ρεκόρ τα κέρδη το 2022

Επρόκειτο για το τελευταίο πακέτο αμοιβών που έλαβε από τη Shell ο van Beurden, καθώς στις αρχές του 2023 παρέδωσε τα ηνία της εταιρείας στον Wael Sawan. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος θα έχει βασικό μισθό 1,4 εκατ. στερλίνες φέτος και μπόνους-στόχο 125% αυτού, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Shell.

«Μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις»

«Το 2022 ήταν μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, αλλά και σημαντικά οικονομικά, επιχειρησιακά και στρατηγικά επιτεύγματα», αναφέρει η Shell στην έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη. «Αυτό το επίπεδο οικονομικών επιδόσεων αντανακλά αναμφίβολα τις μακροπεριβαλλοντικές συνθήκες, αλλά καθίσταται εφικτό χάρη στην πειθαρχημένη επιχειρησιακή υλοποίηση και τις συνεχιζόμενες εργασίες για τη δημιουργία ενός ανθεκτικού και κερδοφόρου χαρτοφυλακίου».

Τα στελέχη της Shell μοιράζονται τα οφέλη από την έκρηξη των κερδών από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που έδωσαν στους μετόχους τους πέρυσι. Οι υπάλληλοι είδαν επίσης ένα άλμα στις αμοιβές τους το 2022, με τη συντριπτική πλειοψηφία να λαμβάνει ένα ειδικό μπόνους 8% το περασμένο καλοκαίρι.

Οι μετοχές

Μέρος της αμοιβής του πρώην διευθύνοντος συμβούλου είχε τη μορφή μετοχών που υπόκεινται σε τριετή περίοδο κατοχής. Η μετοχή της Shell έχει ενισχυθεί κατά περίπου 11% φέτος, με τον νέο CEO να εκτιμά ότι παραμένει υποτιμημένη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
ΑΔΜΗΕ: Σε λειτουργία νέος κόσμος καινοτομίας
Ενέργεια |

Πρεμιέρα για τον νέο κόμβο Καινοτομίας του ΑΔΜΗΕ

Μία σημαντική πρωτοβουλία με σκοπό την ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων και συνεργειών για ένα πιο ανθεκτικό, αξιόπιστο και βιώσιμο σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας αποτελεί ο νέος Κόμβος Καινοτομίας που εγκαινιάζει ο ΑΔΜΗΕ. Αποστολή του Κόμβου Καινοτομίας είναι η ανάπτυξη προγραμμάτων και δράσεων, κάθε μία με τους δικούς της στόχους, κίνητρα συμμετοχής και αναμενόμενα αποτελέσματα, για την […]