Στην έγκριση χρηματοδότησης για το δήμο Ρεθύμνου, συνολικού ύψους 2.240.000 ευρώ, από το «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο» προέβησαν τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGeneration EU.

Η ένταξη της πράξης προήλθε από κοινή απόφαση των αναπληρωτών υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών κ.κ. Πέτσα και Σκυλακάκη.

Σταϊκούρας: Πάνω από 11 δισ. ευρώ έχουν εισρεύσει από το Ταμείο Ανάκαμψης

Η έγκριση αφορά την ουσιαστική βελτίωση της οδικής ασφάλειας του δήμου Ρεθύμνης και αποτελείται από δύο κύριες παρεμβάσεις και τα συνοδά υποέργα αυτών και συγκεκριμένα:

ΥΠΟΕΡΓΟ 1 (κύριο, 1.840.000) Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Οδού Ι. Κονδυλάκη, εντός σχεδίου πόλεως Ρεθύμνου.

ΥΠΟΕΡΓΟ 2 (συνοδό ΥΠ.1, 200.000): Διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης στον Κουμπέ, 160 θέσεων.

ΥΠΟΕΡΓΟ 3 (συνοδό ΥΠ.1, 350.000) Υπογειοποίηση δικτύου ΔΕΔΔΗΕ στην οδό Ι. Κονδυλάκη.

ΥΠΟΕΡΓΟ 4 (συνοδό ΥΠ.1, 63.115,96) Προμήθεια φορτιστών και φωτοβολταϊκών στεγάστρων, για τον χώρο.

ΥΠΟΕΡΓΟ 5 (850.000,00) Βελτίωση οδικής ασφάλειας οδών οικισμού Αργυρούπολης.

Ο δήμος θα καλύψει με ίδιους πόρους το Υποέργο 2 και το Υποέργο 4 με το συνολικό προϋπολογισμό της πράξης να ανέρχεται στα 3.303.115,96 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Στο μεταξύ, δημοσιοποιήθηκε από τη διεύθυνση Χωροταξίας και Πολεοδομίας του Δικτύου Πόλεων Δ.Ε.Π.ΑΝ., η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτήσεων από ενδιαφερόμενα φυσικά πρόσωπα, πτυχιούχους ανώτατης εκπαίδευσης, προς σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου, για την κάλυψη αναγκών της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου

Το έργο χρηματοδοτείται από τον δήμο Χανίων, ενώ στόχος της πρόσκλησης είναι η σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου με εννέα μηχανικούς απόφοιτους ανώτατης εκπαίδευσης, για την κάλυψη των αναγκών, επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης της υπηρεσίας δόμησης του δήμου Χανίων.

Οι σχετικές ειδικότητες αφορούν τις εξής θέσεις: «Πολιτικός Μηχανικός (ΠΕ/ΤΕ) 3 θέσεις. Τοπογράφος Μηχανικός (ΠΕ/ΤΕ) 3 θέσεις. Ηλεκτρολόγος ή Μηχανολόγος Μηχανικός (ΠΕ/ΤΕ) 1 θέση. Αρχιτέκτονας Μηχανικός (ΠΕ/ΤΕ) 1 θέση. Χωροτάκτης Πολεοδόμος Μηχανικός (ΠΕ/ΤΕ) 1 θέση.

Ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων έχει οριστεί η 23η Μαρτίου 2023. Εμπρόθεσμες θεωρούνται οι προτάσεις, οι οποίες έχουν αποσταλεί στο email mitroo@depan.gr έως την ως άνω καταληκτική ημερομηνία και ώρα 15:00. Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχει δημοσιοποιηθεί στον ηλεκτρονικό ιστότοπο του ΔΕΠΑΝ (www.depan.gr & www.mitroo.depan.gr) και στους ηλεκτρονικούς ιστότοπους των δήμων Χανίων, στον σύνδεσμο: https://www.chania.gr/enimerosi/contests-proclamations-active/prokirixiipiresiadomisis932023.html Αποκορώνου, Πλατανιά, Κισσάμου, Καντάνου – Σελίνου, Σφακίων και Γαύδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές
Thess INTEC: Πότε μπαίνουν μπουλντόζες – Ποιοι επενδύουν στο πάρκο της καινοτομίας
Επιχειρήσεις |

Το πάρκο της καινοτομίας ανθίζει - Αντίστροφη μέτρηση για το Thess INTEC με επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ

Επενδύσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ αναμένεται να τρέξουν μέχρι το 2027 στο πάρκο της καινοτομίας με εταιρείες, πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς να έχουν ανοιχτά τα ραντάρ τους ψάχνοντας ευκαιρίες