Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Παρασκευή ότι οι συνομιλίες του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στο Νέο Δελχί ήταν εποικοδομητικές.

«Μιλήσαμε εποικοδομητικά, παραμερίζοντας όλα τα συναισθήματα. Δώσαμε τα χέρια και όταν συναντηθήκαμε και όταν χωρίσαμε. Ήταν μια τυπική συζήτηση», είπε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Το Μεγάλο Παιχνίδι» του ρωσικού τηλεοπτικού καναλιού One.

«Δεν ξέρω σε ποιο βαθμό αυτό αντικατοπτρίζει την κατανόηση των Ηνωμένων Πολιτειών για το πόσο πραγματικά περίεργη είναι αυτή η κατάσταση, όπου έχουν κλείσει όλα τα κανάλια για διάλογο, αλλά ποτέ δεν ήταν σπουδαίο να μιλήσουμε ειλικρινά στο περιθώριο ενός επίσημη εκδήλωση», συνέχισε ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ρωσίας.

«Δεν μπορεί να επιτραπεί στη Ρωσία να διεξάγει πόλεμο ατιμώρητα»

Ελπίδα για διάλογο

«Ωστόσο, αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο έχουμε πέσει στην πολυμερή μας διπλωματία, όταν μια συνηθισμένη συνάντηση στο περιθώριο ενός άλλου γεγονότος, εκ των οποίων υπήρξαν εκατοντάδες, θεωρείται τώρα ως ένα είδος αφορμής για να αναρωτηθούμε εάν υπάρχει ή όχι μια σημαντική ανακάλυψη, αν υπάρχει ελπίδα για επανέναρξη του διαλόγου», είπε ο Λαβρόφ.

«Όλα αυτά είναι πολύ απογοητευτικά και λυπηρά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, κατά τις αναφερόμενες συνομιλίες με τον Μπλίνκεν, συζήτησε εν συντομία θέματα σχετικά με την Ουκρανία και τη Συνθήκη για τη μείωση και τον περιορισμό των στρατηγικών επιθετικών όπλων (Νέα START).

«Δεν θέλω να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες της σύντομης 10λεπτης ομιλίας μας, αλλά βασικά, όλα όσα μου είπαν ανταποκρίνονται στη γνωστή, δημοσίως εκφρασμένη, επανειλημμένα τονισμένη θέση των ΗΠΑ σε αυτό το θέμα», σημείωσε ο Λαβρόφ.

«Σίγουρα έχω δώσει λεπτομερείς εξηγήσεις, ιδιαίτερα σχετικά με τη νέα Συνθήκη START και τη στάση της Ρωσίας στο θέμα. Ο ακούσιος χαρακτήρας της κίνησής μας να θέσουμε σε αναμονή τη συνθήκη εξηγήθηκε λεπτομερώς από τον Πρόεδρό μας [Βλαντιμίρ Πούτιν] στην πρόσφατη ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση», κατέληξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση
Επικαιρότητα |

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση

Με το πιο θανατηφόρο, τουλάχιστον τα τελευταία 60 έτη, σιδηροδρομικό ατύχημα να απλώνει βαρύ το πέπλο του ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά».