Σημαντικά αναβαθμισμένες αναμένεται να παρουσιαστούν στους επισκέπτες επτά εμβληματικές ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται σε κάποιους από τους πιο αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, σύμφωνα με μία λίστα που δημιούργησε το Bloomberg.

Τουρισμός: Μπαράζ επενδύσεων σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Κέρκυρα, Ελλάδα

Πηγή: Bloomberg

Το οικονομικό πρακτορείο παρουσιάζει πρώτο το Ikos Odisia, «ένα all-inclusive θέρετρο πέντε αστέρων» που «βρίσκεται σε μια απομονωμένη ακτογραμμή στο βόρειο άκρο της Κέρκυρας, μακριά από τους παραδοσιακούς τουριστικούς διαδρόμους στις ανατολικές και νότιες ακτές αυτού του γεμάτου ιστορία νησιού», που διαθέτει 395 δωμάτια, σουίτες και βίλες με bungalows.

Χαβάη

Πηγή: Bloomberg

Σκαρφαλωμένο στους βράχους με θέα την παραλία για σέρφινγκ του Hanalei Bay στις βόρειες ακτές του Kauai, το Hotel Hanalei Bay ανακαινίστηκε πρόσφατα με κόστος 300 εκατομμυρίων δολαρίων. «Αν σας αρέσουν τα κύματα, μπορείτε να μάθετε να σερφάρετε με τον διάσημο σέρφερ του Kauai Bill Hamilton, ο οποίος μπορεί να συνεργαστεί μαζί σας πριν από τη διαμονή σας για να σχεδιάσει μια πλήρως προσαρμοσμένη σανίδα για το μάθημά σας (και τις μελλοντικές σας περιπέτειες). Χαλαρώστε σε ένα λουτρό βοτάνων με λουλούδια που θεωρούνται θεραπευτικά στη Χαβάη, μέρος μιας 90λεπτης τελετουργίας φυτικής ιατρικής για ζευγάρια στο υπερσύγχρονο σπα ευεξίας, 18.000 τετραγωνικών μέτρων», αναφέρει το Bloomberg.

Πηγή: Bloomberg

Στη Χαβάη επαναλειτουργεί επίσης το πρώην Kona Village Resort, ένα αγαπημένο θέρετρο της δεκαετίας του 1960 που καταστράφηκε από τσουνάμι το 2011. «Τώρα, τα 81 στρέμματα στην άγρια ακτή Kona του Big Island θα υποδεχτούν 150 ευρύχωρα, αυτοτελή μπανγκαλόου επισκεπτών με ψάθινη στέγη, το καθένα σχεδιασμένο να μοιάζει με ένα παραδοσιακό χαβανέζικο σπίτι ή hale», αναφέρει το Bloomberg.

Μαλδίβες

Πηγή: Minor Hotels

Το αμερικανικό πρακτορείο παρουσιάζει το Avani + Fares Maldives Resort ως ένα «πολυτελές, φιλικό προς την οικογένεια» κατάλυμα. Σε απόσταση μισής ώρας με υδροπλάνο από το διεθνές αεροδρόμιο Velana, το Avani + Fares Maldives Resort είναι ένα ιδιωτικό νησί 30 στρεμμάτων που περιβάλλεται από μια γαλαζοπράσινη θάλασσα. Η ατόλη Baa Atoll διαθέτει ένα παρθένο θαλάσσιο οικοσύστημα για ιστιοπλοΐα δίπλα σε άγρια δελφίνια ή κολύμπι ανάμεσα σε σαλάχια. Τα δωμάτια ξεκινούν από 463 δολάρια ανά διανυκτέρευση για ένα στούντιο με θέα στη θάλασσα και 751 δολάρια ανά διανυκτέρευση για μια βίλα πάνω από το νερό.

Σεϋχέλλες

Πηγή: Hilton Hotels

Το Waldorf Astoria, αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων, είναι – για το Bloomberg – «μια πραγματική φαντασίωση ναυαγίου». «Η μητρική εταιρεία Hilton Worldwide στάθηκε τυχερή αποκτώντας ένα νησί που διέθετε το δικό του αεροδιάδρομο», περιγράφει το πρακτορείο εξηγώντας ότι απαιτείται μια πρόσθετη διαδρομή με αεροπλάνο για να φτάσει κανείς στο κατάλυμα. «Όταν ολοκληρωθεί αργότερα φέτος, θα διαθέτει 50 παραθαλάσσιες βίλες μέσα σε ένα ζωντανό τοπίο από φοινικόδασος, λιμνοθάλασσα και κοραλλιογενείς υφάλους που φιλοξενούν χελώνες καρέτα-καρέτα και σαλάχια».

Νησί Καγκουρό, Αυστραλία

Πηγή: Southern Ocean Lodge

Αφού καταστράφηκε από τις πυρκαγιές του 2019 στο νησί Καγκουρό, το πολυτελές Southern Ocean Lodge «σχεδιάζει μια θεαματική επιστροφή φέτος με μια ανακατασκευή 25 δωματίων αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων», με στόχο περισσότερη θέα στον ωκεανό και την άγρια φύση. «Τρεις αίθουσες θεραπείας με θέα στη θαμνώδη φύση θα αποτελούν μέρος ενός νέου σπα, ενώ οι εμπειρίες με ξεναγό περιλαμβάνονται στη διαμονή, «είτε πρόκειται για μια ξενάγηση στο Εθνικό Πάρκο Flinders Chase είτε για μια επίσκεψη για να δείτε τα απειλούμενα με εξαφάνιση θαλάσσια λιοντάρια της Αυστραλίας στο Seal Bay».

Νέα Ζηλανδία

Πηγή: Barry Tobin

Μετά από ένα δύσκολο ταξίδι, ο επισκέπτης μπορεί να βρεθεί σε μια λειτουργούσα, 166 ετών φάρμα προβάτων στην καταπράσινη κοιλάδα Craigieburn Valley, εκσυγχρονισμένη με ένα εντυπωσιακό αρχοντικό. Από τα τέσσερα υπνοδωμάτια, το καθένα με ιδιωτικό μπάνιο και καθιστικό, η θέα από το δάπεδο μέχρι την οροφή φτάνει μέχρι το βουνό Sugarloaf και τη λίμνη Pearson (Moana Rua). «Τα γεύματα λαμβάνουν χώρα σε μια κουζίνα αγροικίας, η οποία στελεχώνεται από έναν ιδιωτικό σεφ. Δεν λείπουν και οι δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν να περάσετε τις μέρες σας. Μεταξύ των επιλογών, μπορείτε να πάτε σε μια περιήγηση στο αγρόκτημα, να κάνετε καγιάκ στη λίμνη Pearson, να κάνετε πεζοπορία σε έναν κοντινό καταρράκτη ή απλώς να χαλαρώσετε στην πισίνα της βεράντας», σημειώνει το Bloomberg.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα