Οι εργαζόμενοι της Silicon Valley Bank έλαβαν τα ετήσια μπόνους τους την Παρασκευή λίγες ώρες πριν οι ρυθμιστικές αρχές ορίσουν εκκαθαριστή για την τράπεζα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το CNBC.

Οι συγκεκριμένες πηγές, οι οποίες επιθυμούν να μην κατονομαστούν, ανέφεραν ότι η τράπεζα με έδρα τη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια κατέβαλε ιστορικά μπόνους στους εργαζόμενους τη δεύτερη Παρασκευή του Μαρτίου. Οι πληρωμές αφορούσαν εργασίες που έγιναν το 2022 και είχαν δρομολογηθεί μέρες πριν από την κατάρρευση της τράπεζας.

Ντόμινο επιπτώσεων σε όλον τον κόσμο προκαλεί η SVB – Η κρίσιμη Δευτέρα

Τραγική ειρωνία; Φέτος, η ημέρα μπόνους έτυχε να συμπέσει στην τελευταία ημέρα της ανεξαρτησίας της SVB.

Το ίδρυμα βρίσκεται στη δίνη ενός νέος κυκλώνα, που προκλήθηκε από πανικόβλητους επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων και ιδρυτές startup, και κατασχέθηκε από την Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) γύρω στο μεσημέρι της Παρασκευής.

Το 2λεπτό μήνυμα

Οι δύο πηγές αναφέρουν ότι την Παρασκευή, ο διευθύνων σύμβουλος της SVB, Γκρεγκ Μπέκερ, απευθύνθηκε στους εργαζόμενους σε ένα δίλεπτο βίντεο στο οποίο είπε ότι δεν λαμβάνει πλέον αποφάσεις για την τράπεζα, που μετρά 40 έτη ιστορίας.

Το μέγεθος των πληρωμών δεν ήταν δυνατό να προσδιοριστεί, αλλά τα μπόνους SVB κυμαίνονται από περίπου 12.000 δολάρια για τους συνεργάτες έως 140.000 δολάρια για τους διευθύνοντες συμβούλους, σύμφωνα με το Glassdoor.com.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το 2018 η SVB ήταν η εισηγμένη τράπεζα με τους  υψηλότερους μισθούς, με τους υπαλλήλους της να λαμβάνουν κατά μέσο όρο 250.683 δολάρια για εκείνο το έτος,

Μετά την κατάσχεση της Παρασκευής, το FDIC πρόσφερε στους υπαλλήλους της SVB απολαβές 45 ημερών απασχόλησης, ανέφεραν οι πηγές. Η τράπεζα είχε 8.528 υπαλλήλους τον Δεκέμβριο.

Εκπρόσωπος του FDIC αρνήθηκε να σχολιάσει τα μπόνους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή