Στο κόκκινο οι μετοχές της First Republic Bank, που ηγείται της πτώσης του τραπεζικού κλάδου, στην προχρηματιστηριακή διαπραγμάτευση.  Οι μετοχές της τράπεζας, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, σημείωσαν πτώση που άγγιξε το 65%, ενώ την περασμένη εβδομάδα σημείωσαν απώλειες της τάξης του 33%. Η Zions Bancorporation καταγράφει πτώση 11%, η KeyCorp 10%, η Bank of America 6% και η Charles Schwab σημείωσε πτώση 20% νωρίς τη Δευτέρα.

Η First Republic ανακοίνωσε την Κυριακή ότι έλαβε «ένεση ρευστότητας» από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και την JPMorgan Chase με την οποία αυξάνει το ύψος των ρευστών κεφαλαίων της στα 70 δισ. δολάρια, πριν αναζητήσει οποιαδήποτε βοήθεια από το νέο πρόγραμμα της Fed.  Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δημιούργησε ένα νέο Πρόγραμμα Τραπεζικής Χρηματοδότησης (Bank Term Funding Program), το οποίο θα προσφέρει δάνεια έως και ένα έτος στις τράπεζες με αντάλλαγμα υψηλής ποιότητας εξασφαλίσεις, όπως τα κρατικά ομόλογα.

Silicon Valley Bank: Τα σημάδια που αγνοήθηκαν

«Η διακράτηση κεφαλαίων και η ρευστότητα της First Republic είναι πολύ ισχυρές και η κεφαλαιακή επάρκεια της βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά που προβλέπουν οι ρυθμιστικές αρχές » δήλωσε ο ο ιδρυτής Jim Herbert και ο διευθύνων σύμβουλος Mike Roffler.

Αν και η First Republic δεν είναι τόσο επικεντρωμένη σε έναν κλάδο όσο η SVB με την τεχνολογία, η τράπεζα απευθύνεται σε επιχειρήσεις και πλούσιους ιδιώτες που τείνουν να έχουν μεγάλες ανασφάλιστες καταθέσεις.

«Δυστυχώς, μία από τις πρώτες συνέπειες της κατάρρευσης της SVB είναι πιθανότατα ότι θα προκαλέσει φυγή ανασφάλιστων καταθέσεων από μικρότερες, λιγότερο διαφοροποιημένες τράπεζες προς μεγαλύτερες, πιο διαφοροποιημένες», δήλωσε ο αναλυτής της Oppenheimer, Κρις Κοτόφσκι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές