Σε επιφυλακή και η ΤτΕ για την SVB

·      Αν και χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, η κατάρρευση της Silicon Valley Bank δεν θα μπορούσε να μην απασχολήσει και την Τράπεζα της Ελλάδας.

·      Μαθαίνουμε πως οι υπεύθυνοι της κεντρικής τράπεζας παρακολουθούν την υπόθεση και τις ενέργειες που γίνονται για να περιοριστεί ο αντίκτυπος της.

·      Συνομιλητής της στήλης με εμπειρία στα χρηματοοικονομικά επισημαίνει πως η αμερικάνικη τράπεζα παρότι ταρακούνησε τις διεθνείς αγορές δεν παύει να αποτελεί ειδική περίπτωση.

·      Εκτιμά μάλιστα πως η συγκεκριμένη χρεοκοπία είναι διαχειρίσιμη και σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτήν της Lehman Brothers του 2008 (με τις γνωστές συνέπειες…).

·      Το θέμα της Silicon Valley Bank πάντως δεν αποκλείεται να βρεθεί επί τάπητος στο προσεχές διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη.

·      Και αυτό παρ’ ότι πρώτο θέμα στην ατζέντα είναι η νέα αύξηση των επιτοκίων κατά επιπλέον 50 μονάδες βάσης.

·      Έτσι, ανάλογα με τις εξελίξεις στις ΗΠΑ και τις διαστάσεις που λαμβάνει η υπόθεση, οι κεντρικοί τραπεζίτες θα αποφασίσουν πως θα κινηθούν…

·      Το κραχ της αμερικανικής τράπεζας των start ups με τις καταθέσεις των 175 δισ. ευρώ (όσο περίπου το ελληνικό ΑΕΠ) έχει σημάνει συναγερμό στις ρυθμιστικές αρχές και στις δυο άκρες του Ατλαντικού.

·      Ας ελπίσουμε ότι αυτή την φορά, το πάθημα να έγινε μάθημα και να ληφθούν όλα τα μέτρα για να αποφευχθεί η διάχυση της κρίσης.

·      Εξάλλου, είναι γνωστό τι μπορεί να προκαλέσει στην παγκόσμια οικονομία το πέταγμα μιας και μόνο πεταλούδας…

———————————-

Περισσότερα πακέτα διακοπών για Ελλάδα…

·      Τα πρώτα κέρδη, όσο κυνικό και αν ακούγεται, άρχισε να καρπώνεται ο ελληνικός τουρισμός από τον φονικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου στην Τουρκία

·      Και την ανησυχία που προκάλεσε στους ταξιδιώτες ανά τον κόσμο για τη στατικότητα των κτηρίων στη γειτονική χώρα.

·      Μαθαίνουμε λοιπόν πως ένα σημαντικό ποσοστό των ακυρώσεων που υπάρχουν για διακοπές στα τουρκικά παράλια από την Γερμανία και την Αγγλία, μετατρέπονται σε κρατήσεις για την Ελλάδα.

·      Στην αγορά λέγεται πως μεγάλο τουριστικό γραφείο του εξωτερικού προτείνει ήδη πακέτα διακοπών στα ελληνικά νησιά.   

·      Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, όπως λένε είναι ίδιες, όπως και η τουριστική εμπειρία… Άρα η αντιπρόταση είναι άκρως δελεαστική.

·      Και όπως όλα δείχνουν βρίσκει ευήκοα ώτα…

·      Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος της TUI, το 50% των αεροπορικών θέσεων και των κλινών σε ορισμένα ελληνικά νησιά είναι κιόλας δεσμευμένο.

·      Προέτρεψε μάλιστα τους συμπατριώτες του ότι αν θέλουν να κάνουν διακοπές σε Ρόδο, Κω, Ζάκυνθο ή  Κυκλάδες καλό θα ήταν να κάνουν κράτηση το συντομότερο δυνατό…

————————————

Νέες… αφίξεις στον Πύργο Πειραιά

·      Για ανακοινώσεις νέων μισθωτών που έκλεισαν χώρο στον Πύργο Πειραιά ετοιμάζονται στην Dimand.

·      Μαθαίνουμε πως το ισχυρό ενδιαφέρον που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα μετουσιώνεται… σε πράξη.

·      Έτσι, μετά την Dialectica, η οποία ήταν η πρώτη που έσπασε το ρόδι ακολουθούν και άλλες εταιρείες που θα πάρουν θέση στον επονομαζόμενο και «Κοιμώμενο Γίγαντα».

·      Στην πιάτσα ψιθυρίζεται πως οι νέοι ένοικοι είναι δυναμικές εταιρείες από διάφορους κλάδους, οι οποίες θα εργάζονται σε σύγχρονα γραφεία έχοντας μοναδική θέα στον Αργοσαρωνικό. Και από μεγάλο ύψος…

·      Θυμίζουμε πως μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο είχαν κλείσει οι μισθωτικές συμφωνίες για πάνω από το 65% του κτηρίου και απέμεναν οι τελευταίοι όροφοι…

·      Το εμβληματικό ακίνητο βρίσκεται σε φάση ριζικής ανακαίνισης, ύστερα από «λήθαργο» δεκαετιών και απαξίωσης.

·      Υπολογίζεται πως ότι θα ανοίξει τις πύλες του στο τέλος της φετινής χρονιάς.

·      Ακριβώς 50 χρόνια αφότου ολοκληρώθηκε ο μπετονένιος σκελετός.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino