Με μικτά πρόσημα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, προσπαθώντας να διαχειριστούν τους “μετασεισμούς” από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, που συνεχίζουν να διαπερνούν τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,2%, με τον κλάδο των τραπεζών να χάνει 0,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,08% στις 7.542 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,56% στις 15.043 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,37% στις 7.037 μονάδες.

Ο καθηγητής Οικονομικών στο London Business School, Richard Portes, σχολίασε ότι ενώ δεν μπορούμε να προβλέψουμε τη μετάδοση στον τραπεζικό τομέα, οι ευρωπαϊκές τράπεζες όμως είναι καλύτερα προστατευμένες από τις αμερικανικές.

Τα μακροοικονομικά στοιχεία

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε για όγδοο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Οι κενές θέσεις εργασίας μειώθηκαν σε 1,124 εκατομμύρια μεταξύ Δεκεμβρίου 2022 και Φεβρουαρίου 2023, δηλαδή κατά 51.000.

Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι η πραγματική αύξηση των μισθών (εξαιρουμένων των μπόνους) ήταν στο 6,5% μεταξύ Νοεμβρίου 2022 και Ιανουαρίου 2023, καθώς οι μισθοί αδυνατούν να συμβαδίσουν με τον υψηλό πληθωρισμό, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στο 10,1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης